iPhone X ve iPhone 14 Pro Max takası mantıklı mı?

NovaEmirhan

Hectopat
Yer
Türkiye Bolu,Merkez
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
BİOSTAR TB360-BTC PRO 2.0 // İ3 9100F // 8GB CORSAİR 2133MHZ // ZOTAC GTX 760 // 1650W RAMPAGE PSU //
Meslek
E-Ticaret
iPhone takas işlemim mantıklı mı? (karşı taraf takası iptal etmek istiyor!)
Merhaba arkadaşlar, 2gün önce yaptığım bir takas işlemiyle ilgili fikirlerinizi almak istiyorum. Durum şu şekilde:
(Eski telefonum):
Model: iPhone X
Durum:
Face ID çalışmıyordu.
Pili %73 sağlıktaydı ve pil soketi daha önce değişmişti.
Anakartı 2-3 defa tamir gördü.
Ekran ve arka kamera değişmişti.
Bu cihazı 8.000₺'ye Adam'a verdim.
Takasla aldığım cihaz.
Model: iPhone 14 Pro Max (Amerika çift SIM)
Durum:
Arka kapağı değişmiş.
Pil değişmiş ve %100 sağlıkta.
Cihazda 3X de ufak bir pirinç tanesi kadar nokta harici başka bir sorun gözükmüyor.

Bu cihaz için satıştan kazandığım 8.000₺'ye ek olarak 12.000₺ ödedim, yani toplamda 20.000₺ maliyetim oldu.
Sormak istediğim:

Sizce bu takas mantıklı mı oldu? iPhone 14 Pro Max'in kaçak ve tamir görmüş olması büyük bir risk mi bu fiyata bu risk normal mi?
Kaçak cihazlar ve tamir görmüş parçalarla ilgili ne tür problemler yaşayabilirim? (garanti, performans, uzun vadeli kullanım açısından).

Benzer şekilde ikinci el ve tamir görmüş cihazlarla takas yapanlar varsa, tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Not: Bu cihazı performans açısından uzun süre kullanmayı planlıyorum.
Ama sorun şu ki;
Takas yaptığım kişi, iPhone X'in şarjının kısa gittiğini belirtti ve takası iptal etmek istediğini söyledi. “Telefonları geri verelim” ya da bana pil al dedi.
Bu durumda sizce ne yapmalıyım? Görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok mantıksız bir takas gerçekleştirmişsin. 20k'nın üstüne 5k daha koysan zaten temiz daha yeni bir model yd iphone alırdın. Ki senin cihazın da ortalama 7k civarı ederdi 2. el piyasasında. Total bütçe 27k olurdu.

Daha geçen hafta 28k'ya pil sağlığı %100 yd 15 pro max aldım.

@ASUS RX6700XT, sizin cihazınız yurt dışı. Arkadaş yurt içi istiyor olabilir, onu bilemeyiz.

@ASUS RX6700XT, sizin cihazınız yurt dışı. Arkadaş yurt içi istiyor olabilir, onu bilemeyiz.

Yok hocam yurt dışı olabilir zaten iPhone 6s, 7 falan var evde.

Çok mantıksız bir takas gerçekleştirmişsin. 20K'nın üstüne 5K daha koysan zaten temiz daha yeni bir model yurt dışı iPhone alırdın. Ki senin cihazın da ortalama 7K civarı ederdi 2. el piyasasında. Total bütçe 27k olurdu.

Daha geçen hafta 28K'ya pil sağlığı %100 yurt dışı 15 Pro Max aldım.

Geri vereyim mi cihazı?

@NovaEmirhan, sizin o cihaz da yurt dışıymış. Onu yeni gördüm. Sizin takasınız mantıksız olmuş. 20-25 bin TL'ye yurt dışı cihazlar bulunabiliyor uygun fiyata.

Merhaba arkadaşlar, 2gün önce yaptığım bir takas işlemiyle ilgili fikirlerinizi almak istiyorum. Durum şu şekilde:
(Eski telefonum):
Durum:
Face ID çalışmıyordu.
Takasla aldığım cihaz.
Durum:
Arka kapağı değişmiş.
Cihazda 3X de ufak bir pirinç tanesi kadar nokta harici başka bir sorun gözükmüyor.

Bu cihaz için satıştan kazandığım 8.000₺'ye ek olarak 12.000₺ ödedim, yani toplamda 20.000₺ maliyetim oldu.
Sormak istediğim:

Sizce bu takas mantıklı mı oldu? iPhone 14 Pro Max'in kaçak ve tamir görmüş olması büyük bir risk mi bu fiyata bu risk normal mi?
Kaçak cihazlar ve tamir görmüş parçalarla ilgili ne tür problemler yaşayabilirim? (garanti, performans, uzun vadeli kullanım açısından).

Benzer şekilde ikinci el ve tamir görmüş cihazlarla takas yapanlar varsa, tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Ama sorun şu ki;
Takas yaptığım kişi, iPhone X'in şarjının kısa gittiğini belirtti ve takası iptal etmek istediğini söyledi. “Telefonları geri verelim” ya da bana pil al dedi.
Değişen parçalar orijinalse ve gerçekten söylenilen parçalar değişmişse 20K iyi ancak yurtdışı almışsınız ve biraz daha ekleyerek sıfırından bir cihaz alabilirsiniz.

Ayrıca Amerika cihazı olup nasıl çift SIM olabiliyor? Onlarda sadece E-SIM yok muydu? Bu sebepten tayland’tan 14 Pro Max almıştık ve şu an elimde.

Değişen parçalar orijinalse ve gerçekten söylenilen parçalar değişmişse 20k iyi ancak yurt dışı almışsınız ve biraz daha ekleyerek sıfırından bir cihaz alabilirsiniz.

Ayrıca Amerika cihazı olup nasıl çift SIM olabiliyor? Onlarda sadece e-SIM yok muydu? Bu sebepten Tayland'tan 14 Pro Max almıştık ve şu an elimde.

Hocam değişen parçalar orijinal pil hariç ama telefon sanırım arada bir 60Hz mi ne düşüyor ben kendi telefonumu elimden çıkardığıma mı bakayım.

@NovaEmirhan, sizin o cihaz da yurt dışıymış. Onu yeni gördüm. Sizin takasınız mantıksız olmuş. 20-25 bin TL'ye yurt dışı cihazlar bulunabiliyor uygun fiyata.

Hocam ama telefonum sorunluydu ya resmen bir garipti kasıyordu iPhone X Face ID yoktu yani biraz sıkıntılıydı.

Hocam arkadaşta kaçak cihaz almış.

(Eski telefonum):
Durum:
Face ID çalışmıyordu.
Takasla aldığım cihaz.
Durum:
Arka kapağı değişmiş.

Sormak istediğim:

Ama sorun şu ki;
Sizin yerinizde olsam telefon + 12000 i alır üstüne biraz daha ekler illaha ios isteniyorsa yurtdisi temiz alırdım. Telefonu 5-6 bine okursan veyahut telefonu aldığın yere takas yapsan iyi olurdu.

Hocam değişen parçalar orijinal pil hariç ama telefon sanırım arada bir 60Hz mi ne düşüyor ben kendi telefonumu elimden çıkardığıma mı bakayım.
Satıcı size yanlış anlatmış olabilir mi? Apple’ın ProMotion teknolojisiyle zaten cihaz duruma göre 1 Hz yenileme hızına düşebiliyor.

Eğer yanlış anlatmadıysa ve bu bir sorunsa gerçekten kötü bir takas olmuş hocam, sorunlu cihaz almadınız umarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı