iPhone X vs iPhone 11

amir77

Hectopat
Yer
🇷🇺
Daha fazla  
Arkadaşlar telefon değiştireceğim de kararsız kaldım ikisi de 64 GB olacak. Oyun oynayan birisi değilim sadece teknik özellikleri daha iyi olsun almışken bir 10 yıl kullanayım derdindeyim. Güncelleme desteği biter derseniz, iPhone 6 kullanan arkadaşım var. Siz hangisini önerirsiniz ben xden yanayım özellikle çerçevesiz ekranı hoşuma gidiyor.

Hocam her 3 ayda bir X in ekranını değiştirmeye razı iseniz X alın yoksa 11.

iPhone 11 tabii ki bu karşılaştırmada. Ancak bütçeniz varsa iPhone 11 yerine S22 tercih edin. Piyasaları aşağı yukarı aynı ancak S22 çok daha yeni, çok daha güçlü, AMOLED ve FHD+ ekrana sahip ve 120 Hz yenileme hızı bulunduruyor. iPhone 11'in elma olmasından başka hiçbir olayı yok.

XS 11'den daha iyi. İlk çıktığında acayip hoşuma gidiyordu. Ayrıca bunca yıl android savunmuş ve bu davadan vazgeçmiş birisi olarak iPhone isteyene android önermek mantıksız çünkü androidlerin belli bir süre sonra kasmaya başlaması telefondan soğutuyor. iPhoneda böyle bir sorun yok. Yıllar geçse de kasmadan çalışıyorlar. Keşke iPhonelara androidlerdeki apk gibi dışarıdan uygulama yüklenebilse.

XS 11'den daha iyi.
Ekran dışında hiçbir iyi yanı yok. 11 daha iyi SoC bulundurması, daha iyi ana kameraya sahip olması, XS'te olmayan geniş açı kamerasına sahip olması, 1 yıl daha güncel olacak olması, 1 yıl daha güncel SoC bulundurması ve daha uzun ekran süresi vermesi gibi pek çok artıyı beraberinde getiriyor. Ek olarak 11 ile birlikte gece modu geldi, yani gece çekimlerinde 11 açık ara daha başarılı. Ön kameraya 4K video desteği de yine 11 ile birlikte geldi.

XS'i sadece OLED diye 11'den üstün görmek dünyanın en mantıksız yorumu. Bu tamamen öznel bir şey ancak sadece OLED ekran diye de gidip her yönden daha kötü cihazı 11 yerine tercih etmem.
Ayrıca bunca yıl Android savunmuş ve bu davadan vazgeçmiş birisi olarak iPhone isteyene Android önermek mantıksız.
iPhone istiyorum dememiş ki. X vs 11 demiş. Konuda da farklı bir öneriye kapalıyım diye bir şey belirtmemiş. Ayrıca bu iPhone vs Android muhabbeti baydı artık. Gidip saçma sapan kronik sorunlu amiral gemisi Android cihazlarla veya giriş-orta seviye Android cihazlarla iPhone kıyaslayan insanlardan geçilmiyor ortalık. Arkadaşım, birbirine rakip olup da kronik sorunu olmayan her amiral gemisi, iPhone kadar başarılıdır. iPhone'un 2 alınma sebebi var: 1) Popüler kültür. 2) Elma olması.

Dislike atanlar neye atıyor :D Örnek olarak dayım var, her sene en son çıkan note serisini alıyordu 2020 başında iPhone 11 pro aldı hala aynı telefonu kullanıyor. Bir daha Samsung almam kasmaya başlıyor bunlarda böyle bir sorun yok diyor. Aslında herkesin bildiği bir şey ama yine de yazdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı