iPhone X vs iPhone 11

Ekran dışında hiçbir iyi yanı yok. 11 daha iyi SoC bulundurması, daha iyi ana kameraya sahip olması, XS'te olmayan geniş açı kamerasına sahip olması, 1 yıl daha güncel olacak olması, 1 yıl daha güncel SoC bulundurması ve daha uzun ekran süresi vermesi gibi pek çok artıyı beraberinde getiriyor. Ek olarak 11 ile birlikte gece modu geldi, yani gece çekimlerinde 11 açık ara daha başarılı. Ön kameraya 4K video desteği de yine 11 ile birlikte geldi.

XS'i sadece OLED diye 11'den üstün görmek dünyanın en mantıksız yorumu. Bu tamamen öznel bir şey ancak sadece OLED ekran diye de gidip her yönden daha kötü cihazı 11 yerine tercih etmem.

iPhone istiyorum dememiş ki. X vs 11 demiş. Konuda da farklı bir öneriye kapalıyım diye bir şey belirtmemiş. Ayrıca bu iPhone vs Android muhabbeti baydı artık. Gidip saçma sapan kronik sorunlu amiral gemisi Android cihazlarla veya giriş-orta seviye Android cihazlarla iPhone kıyaslayan insanlardan geçilmiyor ortalık. Arkadaşım, birbirine rakip olup da kronik sorunu olmayan her amiral gemisi, iPhone kadar başarılıdır. IPhone'un 2 alınma sebebi var: 1) popüler kültür. 2) elma olması.

Ben 11 ve XS kullandim pil suresi olarak şarj olma suresi XS daha basarili, isinma gibi sorunlarida XS cok daha basarili kamera olarak da bir tik 11 daha iyi gece modu falan oldugu icin ama benim tercihim XS ve hala kullanıyorum.

Ekran dışında hiçbir iyi yanı yok. 11 daha iyi SoC bulundurması, daha iyi ana kameraya sahip olması, XS'te olmayan geniş açı kamerasına sahip olması, 1 yıl daha güncel olacak olması, 1 yıl daha güncel SoC bulundurması ve daha uzun ekran süresi vermesi gibi pek çok artıyı beraberinde getiriyor. Ek olarak 11 ile birlikte gece modu geldi, yani gece çekimlerinde 11 açık ara daha başarılı. Ön kameraya 4K video desteği de yine 11 ile birlikte geldi.

XS'i sadece OLED diye 11'den üstün görmek dünyanın en mantıksız yorumu. Bu tamamen öznel bir şey ancak sadece OLED ekran diye de gidip her yönden daha kötü cihazı 11 yerine tercih etmem.

iPhone istiyorum dememiş ki. X vs 11 demiş. Konuda da farklı bir öneriye kapalıyım diye bir şey belirtmemiş. Ayrıca bu iPhone vs Android muhabbeti baydı artık. Gidip saçma sapan kronik sorunlu amiral gemisi Android cihazlarla veya giriş-orta seviye Android cihazlarla iPhone kıyaslayan insanlardan geçilmiyor ortalık. Arkadaşım, birbirine rakip olup da kronik sorunu olmayan her amiral gemisi, iPhone kadar başarılıdır. iPhone'un 2 alınma sebebi var: 1) Popüler kültür. 2) Elma olması.
Yok be dostum ilk yazdığın yorum hakkında haklı olabilirsin senin kadar bilgi sahibi değilim 11 XS den daha iyi olabilir belki ama ben küçük olması ve ekranından dolayı XS tercih ederdim. Diğer konuda ise benim babam iphone 7'ye kadar her yıl son çıkan Android telefonu alıyordu iPhone 7'den sonra bir daha androide dönmedi. Ama şu konuda da haklısın, insanlar iphoneu hava atmak için alıyor. Ben de gıcık oluyorum bu duruma.

Ben 11 ve XS kullandim pil suresi olarak şarj olma suresi XS daha basarili.
Testler öyle demiyor.

Daha düşük pil sağlığına rağmen iPhone 11 47 dakika daha fazla ekran süresi vermiş. Üstelik kıyaslamadaki cihaz XS değil, XS Max.

Bu arada bu test iOS 16.5, yani güncel.

1692695782603.png

Yok be dostum ilk yazdığın yorum hakkında haklı olabilirsin senin kadar bilgi sahibi değilim 11 XS'den daha iyi olabilir belki ama ben küçük olması ve ekranından dolayı XS tercih ederdim. Diğer konuda ise benim babam iPhone 7'ye kadar her yıl son çıkan Android telefonu alıyordu iPhone 7'den sonra bir daha Android'e dönmedi. Ama şu konuda da haklısın, insanlar IPhone'u hava atmak için alıyor. Ben de gıcık oluyorum bu duruma.

Hava atmak icin alanlar var tabii ki de ama kalite olarak iPhone cok daha iyi Android alip 2 yil sonra kasmasi mi yoksa iPhone XS falan alip rahat 4 yil kullanmak mi?

Bir de bir teknoloji mağazasına gidip S23 ve iPhone 13 14'ü biraz kurcalarsan dediğimi anlarsın. Yeni çıkmış, en iyi işlemciye sahip S23 bile uygulama açılışlarında sayfa geçişlerinde donma yapıyor. Bunun sebebi telefonun kötü olması değil, optimizasyonunun kusursuz olmaması. Ama iPhoneda optimizasyon kusursuz. iPhone fanı değilim ben de android kullanıyorum.

Testler öyle demiyor.

Daha düşük pil sağlığına rağmen iPhone 11 47 dakika daha fazla ekran süresi vermiş. Üstelik kıyaslamadaki cihaz XS değil, XS Max.

Bu arada bu test iOS 16.5, yani güncel.

Eki Görüntüle 1912400

Kanka testlere bakmana gerek yok ben kendim kullandim gunluk kullanimda XS y ada xsmax fark etmez cok daha iyi 11 ekrani cok kotu ve daha sayamadigim kadari ile cok kotu seyleri var.

Bir de bir teknoloji mağazasına gidip S23 ve iPhone 13 14'ü biraz kurcalarsan dediğimi anlarsın.
Teşhir ürünler, sıfır kapalı kutu ürünler gibi performans sunmazlar. Demo device oldukları için çeşitli farklılıklar içerir yazılımsal bakımdan. Bu farklılık iPhone'larda da mevcut. S23, her bakımdan iPhone 13 ve 14'ten daha iyi bir cihaz, üstelik bu daha iyiliği iPhone 14'ün yarı fiyatına sunuyor. Yani teknoloji marketinde demo cihaz inceledim kötüydü diye bir olay yok. Oradaki her cihaz iyi veya kötü olabilir, örneğin benim Teknosa'da gördüğüm 13 Pro Max durduk yere parlaklık kısıyordu, SE 2022'de ise bootloop vardı.
Kanka testlere bakmana gerek yok ben kendim kullandim gunluk kullanimda XS ya da XS Max fark etmez cok daha iyi 11 ekrani cok kotu ve daha sayamadigim kadari ile cok kotu seyleri var.
Ortada herhangi bir kaynağın yok. Telefonu nasıl kullandığına dair bir bilgi yok. Pil sağlığı farklılığı konusuna hiç girmiyorum. Kanıtsız konuşma arkadaşım. Ben argümanımı attım. Tamamen aynı koşullarda çalıştırılan senaryoda, 11 daha az pil sağlığına rağmen XS Max'i ekran süresinde geçmiş. Ben ortaya bir kaynak atıyorum. Sen ise ne olduğu belirsiz kendi deneyimini söylüyorsun.
Android alip 2 yil sonra kasmasi mi yoksa iPhone XS falan alip rahat 4 yil kullanmak mi?
Güncel Android cihazlarda böyle bir durum yok. Hem iPhone ile aynı performans ve kalitedeler, hem de rakibi olduğu iPhone'un yarısı fiyatına satılıyorlar. Bu da onları F/P canavarı yapıyor.

iPhone 11'e S22'den üstün diyenler acilen mesaj yazmayı bırakıp bir şeyler öğrenmeye başlamalı.

Teşhir ürünler, sıfır kapalı kutu ürünler gibi performans sunmazlar. Demo device oldukları için çeşitli farklılıklar içerir yazılımsal bakımdan. Bu farklılık IPhone'larda da mevcut. S23, her bakımdan iPhone 13 ve 14'ten daha iyi bir cihaz, üstelik bu daha iyiliği iPhone 14'ün yarı fiyatına sunuyor. Yani teknoloji marketinde demo cihaz inceledim kötüydü diye bir olay yok. Oradaki her cihaz iyi veya kötü olabilir, örneğin benim Teknosa'da gördüğüm 13 Pro Max durduk yere parlaklık kısıyordu, SE 2022'de ise bootloop vardı.

Ortada herhangi bir kaynağın yok. Telefonu nasıl kullandığına dair bir bilgi yok. Pil sağlığı farklılığı konusuna hiç girmiyorum. Kanıtsız konuşma arkadaşım. Ben argümanımı attım. Tamamen aynı koşullarda çalıştırılan senaryoda, 11 daha az pil sağlığına rağmen XS Max'i ekran süresinde geçmiş. Ben ortaya bir kaynak atıyorum. Sen ise ne olduğu belirsiz kendi deneyimini söylüyorsun.

Güncel Android cihazlarda böyle bir durum yok. Hem iPhone ile aynı performans ve kalitedeler, hem de rakibi olduğu IPhone'un yarısı fiyatına satılıyorlar. Bu da onları F/P canavarı yapıyor.

iPhone 11'e S22'den üstün diyenler acilen mesaj yazmayı bırakıp bir şeyler öğrenmeye başlamalı.

Tamam kanka adam gitsin 11 alsin sonra pişman olsun, bir de {güncel Android cihazlarda böyle bir durum yok. Hem iPhone ile aynı performans ve kalitedeler, hem de rakibi olduğu IPhone'un yarısı fiyatına satılıyorlar. Bu da onları F/P canavarı yapıyor} demissin hiçbir Android telefon iphona kafa tutamaz iPhone 6 alanlar hala kullanabiliyor kasmasi cok az ya da hiç kasma yok.

Eski bir Android telefon 6-7 yil dayanamaz ya da cok cok kasar.

Bir de illa kanit istiyorsan git iPhone 11 al ve XS ile kalsilastir bak bakalim hangisi daha iyi.

iPhone 6 alanlar hala kullanabiliyor kasmasi cok az ya da hiç kasma yok.
iPhone 6 kullananları görüp S6/S7 kullananları görmemen garip. Ayrıca Samsung'da pek çok cihaz hala kullanılıyor. Note 8, S8, S9, S10 gibi. iPhone 6 kullanıp da kasmıyor diyen yalan söylüyordur. Çünkü iPhone 8 bile artık Instagram'da falan zorlanmaya başlıyor.
Eski bir Android telefon 6-7 yil dayanamaz ya da cok cok kasar.
Bu durum iPhone'da da mevcut. Üstelik iPhone, planlı eskitmeden dolayı davalık da olmuştu geçmişte.
Bir de illa kanit istiyorsan git iPhone 11 al ve XS ile kalsilastir bak bakalim hangisi daha iyi.
Kanıt sunamayınca ben.

iPhone 6 kullananları görüp S6/S7 kullananları görmemen garip. Ayrıca Samsung'da pek çok cihaz hala kullanılıyor. Note 8, S8, S9, S10 gibi. iPhone 6 kullanıp da kasmıyor diyen yalan söylüyordur. Çünkü iPhone 8 bile artık Instagram'da falan zorlanmaya başlıyor.

Bu durum IPhone'da da mevcut. Üstelik iPhone, planlı eskitmeden dolayı davalık da olmuştu geçmişte.

Kanıt sunamayınca ben.

iPhone 11 fani misin? S6 A7 kullanlar nett cok kasiyordur. iPhone 6 kullanima gore hiç kasmayanda var cok kasanda var ama S6 S7 cok iyi kullan her turlu kasar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı