iPhone 11'den iyi olduğunu ikisini de kullanarak mı karar verdin?
7 Plus'tan Xe geçme mevzusu, fiyat farkına göre değişir. OLED ekran, daha iyi bir arayüz, daha iyi kilit ekranı gibi tonla yazılımsal özelliğiniz olacak. iOS 16'nın temel uygulamaların desteğini kesmesi için en az 3 sene var. 3 sene sonra mevcutta varsa güncellenir. 4-5 sene uygulamaların güncel sürümlerini kullanırsınız. Daha sonra beni değiştir der cihaz. Bence geçmeye değer. A34 X kalitesini veremez kardeşim kullanıyor arka plastiğine vurunca içi boş gibi tok olmayan bir ses geliyor ve kasa hafif içine giriyor. Gece çekimlerinde A34>iPhone X fakat performans ve akıcılıkta xin işlemcisi Geekbench 5'te falan alıyor. Bence XS e geçin. Paslanmaz çelik kasası yeter.
Konudan sapmak istemiyorum fakat sorduğunuz için cevaplayacağım.
1- Bahsettiğim versiyon Snapdragon 865 versiyonu. Ayrıca iPhone 11 kullanıcısı olmadım fakat çevremde birçok iPhone 11 kullanan arkadaşım var ve detaylı karşılaştırmalar yapmıştık, ara ara yapmaya da devam ediyoruz.
2- Ekran konusunda S20 FE ezici bir şekilde daha iyi. iPhone 11'in ekranı çağ dışı bir ekran ve zamanında ilk çıkış yaptığında da çağ dışıydı.
3- Batarya konusunda S20 FE daha iyi.
4- Arka kamera paketi ve arka kamera performansına bakıldığında S20 FE daha önde.
5- Samsung DeX ve kablosuz ters şarj gibi iPhone 11'de olmayan "nimet" denilebilecek özellikler mevcut.
6- Ön kamerada iPhone 11 kesinlikle daha iyi.
8- İşlemci performansında benzerler fakat az bir farkla iPhone 11 önde. Buna rağmen Snapdragon 865, yük altında daha kararlı çalışıyor.
9- İki cihazın da eksisi, geç şarj olmaları.
Bu dediklerim tatmin etmediyse kendi araştırmanızı yapmanızı öneriyorum. Forumda S20 FE'nin daha iyi olduğunu sadece ben söylemiyorum. Buna benzer konuda yine bir tartışma yaşamıştık ve onda da kaybetmiştiniz, daha fazla zorlamayın hocam. Konu sahibinin de tercihinin S20 FE'den yana olması gerektiğini düşünüyorum.