iPhone X vs iPhone SE 2020

Meriçç

Kilopat
Katılım
4 Mart 2015
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle ikinci el almak istiyorum. İkinci el IPhone'ler hakkında ne düşünüyorsunuz tecrübelerinizi anlatabilir misiniz? Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz iPhone X mi yoksa iPhone SE 2020 mi? iPhone X eskidi mi yoksa alınır mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ikinci el olarak bence telefoncudan falan almayın. En kötü gidin sizin benim gibi kullanıcıların sattığı letgodan sahibinden vs gibi yerlere bakın öyle alın. Benim önerimdir bakın bakmanızı şiddetle tavsiye ediyorum isterseniz yenilenmiş iPhone X veya SE (varsa tabii) bakın derim.
Yenilenmiş telefonlarda aklınız cihazda kalmıyor en azından.
Bana göre iPhone X yerine uzun ömürlülük olarak SE alın ama güncel ekran kasa derseniz yani tam ekran bakımından güncel diyorum. iPhone X mantıklı olur. iPhone X desteği 2023 Eylül gibi kesilecektir ama SE'nin ki 2025-2026 yılları arasında kesilecektir. Gerçekten bayağı uzun ömürlü.
 
Bütçeniz yeterli olacaksa XS'e yönelmenizi tavsiye ederim ancak diğer türlü de SE 2020 ve X arasında işlemci, kamera gibi farklılıklar var. Ben olsaydım daha güncel olanı tercih ederdim fakat aradaki farkın kendini çok bariz göstereceğini düşünmediğimden daha büyük ekranlı olan X'i tercih edebilirsiniz. İkinci el konusuna da değinecek olursak kesinlikle garantisi devam eden bir cihaz almanızı öneririm. Yaşayacağınız en ufak problemde dahi Apple çözüme gidecektir. Bunun haricinde cihazın kozmetik olarak iyi kullanılmasına da dikkat etmelisiniz.
 
Hocam X yerine ikinci el XS falan bakabilirsin, fiyat farkını bilmiyorum ama bence çok daha iyi ve X'e göre daha güncel. SE 2020 modeli daha güncel olduğu için önerirdim ama aslında sorduğun modeller tamamen birbirinden farklı. Birinde Touch ID birinde Face ID var. SE 2020 iPhone 8'in yenilenmiş modeli gibi bir şey. Ben şu an 11 kullanıyorum, 7'den geçtim. Face ID, Touch ID'ye göre çok kullanışlı ve çok daha rahat bence. Kamera ve ekran kalitesi olarak da SE bir tık geride kalıyor.
 
Bütcem 5000TL bu bütceye ya sıfır iphone 2020se alabiliyorum yada 2. el İphone X Face ID yerine Touch ID kullanabilirim hatta daha iyi olur. Galiba SE 2020 alacağım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı