iPhone XR şarjı %99'da kalıyor

Bazen takıntılı arkadaşlar telefonun şarjını %100 olmadan çekmiyor. Neden ben de bilmiyorum kendi bildiklerini yapmayı çok seviyorlar.

Bu arkadaş zaten bilimsel olarak açıklamış.

Ek olarak pil ayarlarında İyileştirilmiş Pil Şarjı açık ise bu ayar bataryayı korumak amaçlı bu olayı yapıyor olabilir. Kafaya takmayın. Bir sorun yoktur. Zaten pil sağlığınız %90.
Evet bu özellik telefonlarda oluyor mesela eski sony telefonum vardı ve bu telefon %80 sonra adaptöden çektiği amper değerini düşürüyordu (uygulamalarla periyodik olarak kontrol etmiştim) ve bildirim ışığı prizden çıkar diye uyarıyordu.
Hocam normalde bu kadar takıntılı değilim. Konuyu açma sebebim eğer telefonda bir sıkıntı varsa garantim bitmeden telefonu servise götürecektim. 16 Hazirana kadar bedava pil değişimi hakkım var bu yüzden açtım konuyu.

Allah'a şükür bir insan anlayabilmiş.
Seni anlıyorum dostum bu zamanda iphone xr gibi telefon için kim endişelenmez ki?
Bi fiyata bak bide dolara😀

Yukarıda elimden geldiğince açıkladım zaten. İyileştirilmiş pil şarjı ayarı açık mı? Pil kısmından kontrol edin. Açık değil ise açabilirsiniz. Bu ayar şarj döngüsünü öğrenip bataryaya zarar vermeden telefonu şarj eder. Telefonu ne zaman aldınız? Pil sağlığım %90 diyorsunuz ücretsiz ise bataryayı değiştirtmenizi tavsiye ederim.

İyileştirilmiş pil şarjı ayarı açık. Konuyu açtıktan sonra biraz yabancı kaynaklara falan göz attım telefonu açıp kapatınca düzeliyor yazmışlardı telefonu açıp kapadıktan sonra şarj %100 oldu.

İyileştirilmiş pil şarjı ayarı açık. Konuyu açtıktan sonra biraz yabancı kaynaklara falan göz attım telefonu açıp kapatınca düzeliyor yazmışlardı telefonu açıp kapadıktan sonra şarj %100 oldu.
Şarj'da iken açıp kapatmak pek sağlıklı olmayabilir. Umarım sorununuz çözülmüştür. 😊

Bu arada ücretsiz batarya değişimini kullanmanız mantıklı olabilir. %90 Pil sağlığında değişim gerekmez ama ücretsiz değişimin tarihi geçmeden kullanmak iyidir.

Bazen dedelerimizin yöntemleri işe yarıyor bunu kabul etmeliyiz. Aç-Kapa BASİT!!
Ha yine mi olmadı kafasına vur düzelecek 😃
Şarj'da iken açıp kapatmak pek sağlıklı olmayabilir. Umarım sorununuz çözülmüştür. 😊

Bu arada ücretsiz batarya değişimini kullanmanız mantıklı olabilir. %90 Pil sağlığında değişim gerekmez ama ücretsiz değişimin tarihi geçmeden kullanmak iyidir.
Beleş baldan tatlıdır demek istedi. Kısaca

Bu arada ücretsiz batarya değişimini kullanmanız mantıklı olabilir. %90 pil sağlığında değişim gerekmez ama ücretsiz değişimin tarihi geçmeden kullanmak iyidir.

Yok hocam şarjdayken kapatıp açmadım. %99 dolu yazıyordu şarjdan çıkartıp kapatıp açtım düzeldi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı