iOS 17.6 ve 17.6. 1 sürümleri yüklenebilir durumda. Kırmızı olanlar yüklenemez yüklenmek istendiğinde işlem sırasında hata verir. Yeşil olanlar açık yüklenebilir durumda.
Jailbreak vs ile sürüm düşürülür ancak cihazın Jailbreak olması gerekiyor ve seb yani kabaca deyim bazı engeller var bu engelle olmayacak ve dosya uyumu vs gibi birçok etkenler var bunlar engel olmadığında olur. Jailbreak'lı ve uyumlu ise mümkün olabilir. Diğer türlü olmaz olursa bazı özellikler çalışmaz diye biliyorum.
Yani iOS da bu gibi şeyler Android gibi rahat değil serbest değil.
Yıllardır iOS kullanıyorum iOS 13-14'ten sonra iOS bozdu. iOS 15 rahat olan en son sürüm. Eski hatta çok eski olmayan IPhone'lara bile güncelleme önermiyorum. Çünkü getiriden çok götürüsü oluyor.
Mesela iOS 13'ten iOS 14'e geçildiğinde batarya performansı konusunda yüzde 1 eksi olduğunda pek göze varmayabiliyor. Ama iOS 13-14-15-16-17'ye yani 13'ten 17'ye geçildiğinde yüzde 3-5 arası kayıp var demek bana göre deneyimlerime göre. Ama geçişlerde herkes dikkat etmiyor farkına varamıyor. Hop hemen atlıyoruz güncellemelere. Bu süreç içerisinde kötüye alışıyoruz sonra kötünün iyisine alışıyoruz. Arada ciddi fark çıkıyor Total'de.
Ya güncellemesi meraklısı olacaksınız yeni özellikler için ama bunun için her yıl yeni güncel iPhone modeli demek. Eğer her yıl iPhone modeli değiştiremem diyorsanız güncelleme meraklısı olmayacaksınız. Güncelleme ile gelen yenilikler mesela iOS 15'in getirdiği yenilikler son iPhone 14-13-12 gibi eski modelleri kapsıyordu. Artık böyle değil.
iOS 14 iPhone 14. iOS 15 iPhone 15. iOS 16 iPhone 16. şeklinde bakın derim.
Google'a ipsw yazın oradan yazılım dosyasını indirebilirsiniz. Karmaşık geldiyse iTunes ile yapın.
Sağda solda iOS sürüm düşürme konular eski güncel değildir. İşin sonunda başka kapıya yani normal işlemlere varır. Yani anlattığım gibi çıkar yani yeşil yüklenebilir durumda ise yüklersiniz. Haricinde çoğu cliat bait tık izlenme tuzağıdır.
Eki Görüntüle 2283197Eki Görüntüle 2283198
Trollstore.
Eki Görüntüle 2283212Eki Görüntüle 2283213