iPhone yerine kamera önerisi

  • Konuyu başlatan Tahah
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 467
Ne üzerine uğraşacaksın daha çok? 10.000'e makine buluruz sana merak etme.
Sosyal medya içerikleri genelde ,motorsiklet sürüyorum ve sporla çok iç içeyim örneğin yağmurlu bi gecede motorsiklet vidyosu veya buz patenin de bir anın fotoğrafı gibi şeyler çekmek istiyorum.
 
Android basar geçer tayfa gelmeden söyleyeyim evet Android özellikleri katkat fazla megapiksel olarak vb sensör de önemli tabii ama fotoğraf konusunda iş telefonda ise iPhone hani iPhone 11 olsun ama iPhone olsun ayrıca iPhone hayranlığı değil bu.

Fotoğraf konusunda iş telefonda ise yazdık o kadar yine topladık tepkileri. Yoksa kamera almak daha mantıklı 😄
 
Kamera için neden iPhone diyorsun anlamıyorum. Arkadaşım eğer kamera istiyorsan kamera al telefon istiyorsan iPhone veya başka model cihaz al nedir bu iPhone'da o kadar?
 
Sosyal medya içerikleri genelde, motosiklet sürüyorum ve sporla çok iç içeyim örneğin yağmurlu bir gecede motosiklet videosu veya buz patenin de bir anın fotoğrafı gibi şeyler çekmek istiyorum.

Öncelikle 10 bin bütçede çok sağlam video çekebilen bir cihaz yok çekersin çekmesine ama sensör bunu kaldıramaz ISO falan filan derken işin zevki kalmaz anca fotoğraf odaklı gidersin.
 
Kamera için neden iPhone diyorsun anlamıyorum. Arkadaşım eğer kamera istiyorsan kamera al telefon istiyorsan iPhone veya başka model cihaz al nedir bu IPhone'da o kadar?

Hocam bir telefon kamerası görvevini en ucuza nasıl görebilececeğimi soruyorum. iPhone dememin sebebi de güncel modellerinin gerçekten güzel sonuçlar vermesi kameradan anlasam bu konuyu açmazdım zaten genel bir örnek olsun diye iPhone diyorum.
 
Hocam bir telefon kamerası görvevini en ucuza nasıl görebilececeğimi soruyorum. iPhone dememin sebebi de güncel modellerinin gerçekten güzel sonuçlar vermesi kameradan anlasam bu konuyu açmazdım zaten genel bir örnek olsun diye iPhone diyorum.
Hocam iyi de iPhone'lar ucuz değil ki. Ortalama iPhone telefonuna belirli miktarı ona vermek yerine kamera almak kat kat daha mantıklıdır.
 
Burada iPhone mu kamera mı ikilemine düşüyoruz ama atladığımız bir şey var. Kullanışlılık. iPhone ile çektiğin içeriği düzenleyip paylaşman en fazla 5 dakikanı alır. Dahili OIS'i var (video için konuşuyorum). Çekeceğin herhangi bir video kaymak gibi akacaktır iPhone ile. Aynı etkiyi kamerada da elde edersin tabii ama gimbal şart. Uğraşır mısın? Benzinlikten çıktın motor çok güzel duruyor pompanın yanında, dur çantadan fotoğraf makinesini çıkarayım, ayar yapayım fotoğraf çekeyim, sonra o fotoğrafı (eğer makinede bu özellik varsa) telefonuma kablosuz aktarayım sonra düzenleyip story atayım. En aşağı 20 dakikanı alır bu işlem. Eğer ''Ben çok detaylı düzenleme yapmıyorum, ajanslar ile çalışmıyorum, sosyal medyaya içerik üreteceğim'' diyorsan al bir iPhone yoluna bak. Bende 2 tane fotoğraf makinesi var, şu anda birini satıp iPhone almayı düşünüyorum.
 
Bende Fujifilm XT-30ii var. Şu an sıfırı 30K olmuş ne yazık ki. Üstündeki lens ikinci el aldığım 35mm F2 WR, bunun sıfırıda 11K civarı olmuş. iPhone 14 Pro aldım yazın. Bazen kendi kameramdan daha iyi fotoğraf çekebildiğine şahit oldum. Video konusunda bendeki kamera ve lens kombinasyonunda herhangi bir görüntü stabilizasyonu yok bu yüzden düşük ışıkta titreşimlerden ötürü ne güzel video çekiliyor ne de fotoğraf çekiliyor. iPhone ile ayrıca akşam modunda telefonu sabit tutarak akıl almaz kalitede fotoğraf alabiliyorsunuz. Yazın gezerken kamerama pek elim gitmedi doğruyu söylemek gerekirse kolaydan telefonu çıkarıp çekip geçtiğim oldu. Ayrıca iPhone ile video çekerken lens değiştirip Zoom yapabiliyorsunuz video kesilmeden.
Kısaca telefonların kamera özelliklerinin bu kadar iyileşebileceğini düşünmemiştim. Eski Xiaomi Mi 8 telefonum dünyanın en rezil fotoğraflarını çekiyordu doğruyu söylemek gerekirse. Yinede şimdi daha iyi telefon var diye gidip kameramı satmadım, hala aktif olarak kullanıyorum.
Öneri kısmına gelirsek bence telefon alınmayacaksa bendeki kameranın eski versiyonlarından biri alınabilir, kit lens ile. Kit lenslerde stabilizasyon var bu sayede video için çok daha uygun olmuş olur. 10K altına alınabiliyor olması lazım XT-20 olabilir mesela.
 

Geri
Yukarı