iPhone yurt dışı toplama nedir?

Cnzxr

Decapat
Arkadaşım yurt dışı 13 sıfır telefon almak istiyor fakat. Çevresinde ha bire onlar toplama sıfır yok öyle böyle diyorlar. Bu telefoncuda daha sıfır yok toplamalar diyor. Bu konu ne anlayamadım IPhone'da zaten değişen parça olunca yazıyor. Zaten ve orijinal parçasını takan yok çıkma taksalarda yazıyor. Bilmediğim bir mevzu mu var acaba merak ediyorum. Sarı sitede de var sıfır diye satılanlar.

Arkadaşım yurt dışı 13 sıfır telefon almak istiyor fakat. Çevresinde ha bire onlar toplama sıfır yok öyle böyle diyorlar. Bu telefoncuda daha sıfır yok toplamalar diyor. Bu konu ne anlayamadım IPhone'da zaten değişen parça olunca yazıyor. Zaten ve orijinal parçasını takan yok çıkma taksalarda yazıyor. Bilmediğim bir mevzu mu var acaba merak ediyorum. Sarı sitede de var sıfır diye satılanlar.

Kral toplama hurda telefonlardan 1 telefon yapıyorlar oda yazsa bile siliyorlar onu hiç bulaşma ben 1 kere düştüm git yurt içi S23FE falan al.

Kral toplama hurda telefonlardan 1 telefon yapıyorlar oda yazsa bile siliyorlar onu hiç bulaşma ben 1 kere düştüm git yurt içi S23FE falan al.

Ben almayacağım arkadaşım alacak ve iPhone geçmek denemek istiyor. Nasıl siliyorlar onu illa vardır onu anlamanın bu yolu. Ona bakarsan çoğu telefonda bu durum olabilir. Sadece IPhone'da demek saçma durum. Ama bu kadar abartilmasinin ve anlamama durumu nasıl olabilir onu çözemiyorum.

Ve bu kadar yaygın bir şeyse ikinci el parça değiştiği zaman ha bire sildirirler ne alaka bu durum.

Ben almayacağım arkadaşım alacak ve iPhone geçmek denemek istiyor. Nasıl siliyorlar onu illa vardır onu anlamanın bu yolu. Ona bakarsan çoğu telefonda bu durum olabilir. Sadece IPhone'da demek saçma durum. Ama bu kadar abartilmasinin ve anlamama durumu nasıl olabilir onu çözemiyorum.

Kral gitsin 12 mini falan alsın o halde yurt içi yurt dışına girmesin elinde kalır satamaz öylece durur tablet gibi.

Kral gitsin 12 mini falan alsın o halde yurt içi yurt dışına girmesin elinde kalır satamaz öylece durur tablet gibi.

Değiştirmeyi vs düşünmüyor zaten. 12 mini alsada aynı durum var. Hatta yurticinde bu daha yaygin olması lazım telefoncularda. Yurt içi daha pahalı ve daha tercih ediliyor. Yurt dışı veya yurt içi pek farkı olduğunu düşünmüyorum toplamanın. Özel bir şeyi olması lazim.

Toplama telefon genellikle arızalı ve yan sanayi ürünleri birleştirilip bir tam iPhone yapmaktır. Örneğin işlemcisi bozulmuş ya da kurşunlanmış (!) telefonun sağlam parçaları çıkarılır ve bu parçalardan birleştirilir. Genellikle yan sanayi kullanırlar kullanabilirlerse de arızalı telefondan parça sökerler. O parçanın da tam mı çürük mü olduğu belli olmaz. Bu şekilde her şeyi değişen telefon yapılır. Değişen parça yazmıyor çünkü telefonun sistemini kandıran özel entegre parçalar kullanılır. Bu parçalar telefonun işlemcisine kayıtlı olan parçaları taklit eder ve telefon o parçayı kendi parçası sanar. Pile de aynı işlemi uygulayarak bir direnç bağlarlar. Mesela pili %80 ise direnç takar %100 olur. İlerde o batarya %75 olursa sistemde %95 gözükür. Genellikle Irak'ta yapılırlar. Parçalar orda buradan toplandığı için telefon 2-3 ay çalışıp bozulabilir, 1-2 sene çalışıp bozulabilir, hiç bozulmadan ömrünü de tamamlayabilir. Bu yüzden tavsiye edilmez çünkü illa bir yerde patlak veriyor o telefonlar. Toplama telefonu içini açmadan anlamak mümkün değildir.

Toplama telefon genellikle arızalı ve yan sanayi ürünleri birleştirilip bir tam iPhone yapmaktır. Örneğin işlemcisi bozulmuş ya da kurşunlanmış (!) telefonun sağlam parçaları çıkarılır ve bu parçalardan birleştirilir. Genellikle yan sanayi kullanırlar kullanabilirlerse de arızalı telefondan parça sökerler. O parçanın da tam mı çürük mü olduğu belli olmaz. Bu şekilde her şeyi değişen telefon yapılır. Değişen parça yazmıyor çünkü telefonun sistemini kandıran özel entegre parçalar kullanılır. Bu parçalar telefonun işlemcisine kayıtlı olan parçaları taklit eder ve telefon o parçayı kendi parçası sanar. Pile de aynı işlemi uygulayarak bir direnç bağlarlar. Mesela pili %80 ise direnç takar %100 olur. İleride o batarya %75 olursa sistemde %95 gözükür. Genellikle Irak'ta yapılırlar. Parçalar orada buradan toplandığı için telefon 2-3 ay çalışıp bozulabilir, 1-2 sene çalışıp bozulabilir, hiç bozulmadan ömrünü de tamamlayabilir. Bu yüzden tavsiye edilmez çünkü illa bir yerde patlak veriyor o telefonlar. Toplama telefonu içini açmadan anlamak mümkün değildir.

E peki uzun yıldır orada telefoncu olan birinden alsa garanti eden biriyse ne tür sıkıntı çıkar. Ben düşünmüyorum Türkiye'de bunun yaygın olduğunu ama bilemiyorum da saçma bir olay.

Adam onu bir güzel manipüle eder. Toplama telefon her türlü sorun çıkarır.

Çıkarmaz demiyorum. Her telefon toplama değildir diyorum. Öyle bir düşüncedeki herkes telefonlar hepsi toplama filan. Anlayamadım nasıl bu kadar eminsiniz? Toplama olayi her telefonda olabilir böyle kolaysa. Hele ki IPhone'dan bahsediyoruz direncsiz parça degisen yazan bir marka ve diğer markalarda bu değişen olayı yok olsa da silmesi kolay. Pahalı desek şu an son model çoğu telefon pahalı zaten. Hiçbir telefon almamaniz gerekiyor o zaman Teknosa gibi yerler haric.

Çıkarmaz demiyorum. Her telefon toplama değildir diyorum. Öyle bir düşüncedeki herkes telefonlar hepsi toplama filan. Anlayamadım nasıl bu kadar eminsiniz? Toplama olayi her telefonda olabilir böyle kolaysa. Hele ki IPhone'dan bahsediyoruz direncsiz parça degisen yazan bir marka ve diğer markalarda bu değişen olayı yok olsa da silmesi kolay. Pahalı desek şu an son model çoğu telefon pahalı zaten. Hiçbir telefon almamaniz gerekiyor o zaman Teknosa gibi yerler haric.
Ben alacağın telefon toplama demiyorum. Toplama telefonu anlattım sadece. Her telefon toplama değil ama toplama bir telefonu da anlayamazsın. Toplama olayı her telefonda olmaz çünkü satan adam sağlamsa zaten bir şey olmaz. Dirençsiz başka bir şey. iPhone'lerde direnç kaydı yok. Eğer sağlam yerden yurt dışı telefon alacaksan getirecek adam tanıdığın biri olmalı. Irak'ta 0 iPhone satan çok mağaza var. Avrupa'dan da getirebilirler. Veya güvendiğin bir telefoncu varsa ondan da 2.el temiz alabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı