iPhone'a virüs bulaşır mi?

erenkara

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 3-4 saat önce WhatsApp'a girdiğimde reklam tarzı bir şey çıktı. Tam ekranı kaplıyordu, ne yazdığını hatırlamıyorum ama klasik reklam tarzı "bir şey bir şey kazandınız", "şu teklifi aldınız" falan yazıyordu sanırım. İki seçenek vardı: Bu SMS'i neden aldım ve kapat seçenekleri. O an ki panikle ekran görüntüsü almayı unutup kapat dedim. Bu tekrar hiç karşıma çıkmadı ama yine de içimde bir kuşku oluşturdu. IPhone'a virüs girer mi ve nasıl taratabilirim? Verilerimin sızma ve kopyalanma ihtimali var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet fotoğrafları, videoları vs. bilgisayara yedekleyebilirsin kablo aracılığıyla.
Telefondan bilgisayara yedeklemeyi biliyorum daha önce de yaptım ama yaptığım zaman bilgisayardan tekrar telefona aktarırken muhtemelen sorun yaşayacağım. Özellikle live fotoğraflar muhtemelen çöp olacak. Bunu bir kesme işlemiymiş gibi yapma şansım yok mu acaba?

Telefondan bilgisayara yedeklemeyi biliyorum daha önce de yaptım ama yaptığım zaman bilgisayardan tekrar telefona aktarırken muhtemelen sorun yaşayacağım. Özellikle live fotoğraflar muhtemelen çöp olacak. Bunu bir kesme işlemiymiş gibi yapma şansım yok mu acaba?
Onu hiç bilmiyorum hocam bu iphone'larda şu tarz saçma sorunlar bir türlü bitmiyor bu yüzden kullanmıyorum yıllardır parası ayrı dert yazılımsal işleri ayrı dert.

Şu an düşünürken aklıma geldi acaba bana SMS geldi ben de onu bilmeden tam ekran mı yaptım acaba? ama çok zor bilmiyorum.. Çünkü açılan ekran gri bir şekildeydi ve sms penceresine benziyordu. SMSleri kontrol ettiğimde öyle bir mesaj yok.

Bulaşır tabiki. Apple'ın daha az virüse açık olma sebebi çok korumalı olması değil, siteminin bilinçsiz kişilerin tehlikeli olabilecek içeriklere girmesini engellemesi. Bilinçli olanlar için zaten güvenlik konusunda pek artısı yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı