iPhone'a virüs bulaşır mi?

erenkara

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 3-4 saat önce WhatsApp'a girdiğimde reklam tarzı bir şey çıktı. Tam ekranı kaplıyordu, ne yazdığını hatırlamıyorum ama klasik reklam tarzı "bir şey bir şey kazandınız", "şu teklifi aldınız" falan yazıyordu sanırım. İki seçenek vardı: Bu SMS'i neden aldım ve kapat seçenekleri. O an ki panikle ekran görüntüsü almayı unutup kapat dedim. Bu tekrar hiç karşıma çıkmadı ama yine de içimde bir kuşku oluşturdu. IPhone'a virüs girer mi ve nasıl taratabilirim? Verilerimin sızma ve kopyalanma ihtimali var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm Iphone'u harici bir klavye bağla ve kapat sonra Iphone'u yeniden aç, açılırken harici klavyenden F2 veya BIOS menüsü hangi F tuş ile açılıryorsa aç sonra bir de format için harici harddisk bağla ve harddisk'i başa al sonra at formatı.

Kaynağınız nedir?
Ancak iPhone'un kullandığı işletim sistemi bunu zorlaştırır. Bunun nedeni, Apple'ın işletim sisteminin her uygulamanın ayrı bir sanal alanda çalışması için tasarlanmış olmasıdır. Temel olarak uygulamalar arasındaki etkileşimler sınırlandırılmış olduğundan bir virüsün yayılması hayli zordur.
Yeterince açıklayıcı oldu mu? Girmez yazdım ama girmesi çok çok zor anlamında yazdım anlamışsınızdır umarım.

IPhone'a virüs girmez. iOS işletim sistemi yabancı kaynaklara tamamen kapalı bir işletim sistemi ve virüs girmesi normal şartlarda "imkansız" dır. Bunu başarmanın tek yolu App Store'a virüslü bir uygulamayı sokmayı başarmaktan geçer, ki bunun da ne kadar zor olduğunun farkındasınızdır.

Dipnot; yazdıklarım rootlanmış cihazlar için geçersizdir.

Takvim virüsü hariç (ki bu bir virüs değil abonelik) virüs girmesi çok çok düşük bir ihtimal. E tabii ki hiç girmez denemez insan yapısı sonuçta.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı