IPhone'dan Android'e geçilmeli mi?

Nasıl bir yol izlenmeli sizce?

  • iPhone'la devam, ucuz yollu bir telefon alınsın aile büyüğüne.

    Oy: 13 46,4%
  • iPhone'dan Mi Note 10 Lite'a geç, telefon yenilenmiş olur.

    Oy: 15 53,6%

  • Oy verenlerin toplamı
    28
Katılım
17 Ağustos 2019
Mesajlar
2.123
Makaleler
4
Çözümler
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Öncelikle merhabalar, aile büyüklerinden birinin telefonu kullanılamaz hale yaklaştı bu yüzden ya telefon alınacak ya da telefon alınacak :D.

Ama durum şöyle ki zaten yaşlı bir birey kullanacağından çok harcama yapmak istemiyoruz, bütçe 1500 civarı. Bu fiyat civarında Samsung A01(16 GB) gördüm 1600 TL civarı kendisi. Ne var ki o fiyatlara bir telefon almak içime sinmiyor nedense çünkü bu fiyat altında düzgün telefon bulmak zor ve biraz bütçeyi yükseltirsek daha iyi seçenekler var ama bunun ucu yok.

Biz de şöyle bir şey düşündük, aile büyüğüne halihazırda kullandığımız Android(Xiaomi Mi A2 Lite) telefonlardan birini verip benim telefonumun yenilenmesi ve şu anki telefonumun ebeveynlerime kalması. Şu an elimde yaklaşık 2, 5 senedir kullandığım bir iPhone 8(64 GB) var, pil durumu %87 ve hiçbir sıkıntısı yok. Eğer bu telefonu aileme bırakıp kendime telefon alınmasını istersem Xiaomi Mi Note 10 Lite(128 GB) alacağım ki telefonun gayet büyük ve güzel bir ekranının olması(elimdeki 4.7" cihazın aksine) ve güzel bir kameraya sahip olması beni cezbediyor. Gayet güzel bir telefon.

Böylelikle karşıma iki seçenek çıkıyor(anketini bırakacağım.):
  • Ya ucuz yollu bir telefon alınacak (para çöpe gidiyormuş hissiyatı veriyor.)
  • Ya da elimdeki IPhone'u bırakıp Xiaomi Mi Note 10 Lite'a geçeceğim.
 
İphone'nin tadını hiç bir telefon vermiyor bana göre. geçen sene aldım telefonu şuan deli gibi donmaya başladı. İphonede yok öyle bir şey 4 senelik telefon sıfır kasınıtı.
 
İphone'nin tadını hiç bir telefon vermiyor bana göre. geçen sene aldım telefonu şuan deli gibi donmaya başladı. İphonede yok öyle bir şey 4 senelik telefon sıfır kasınıtı.
iPhone'ların işletim sistemleri gereği eşi bulunmaz bir stabiliteye sahip olduğunun farkındayım ama artık arada bir uçurum yok. Mi Note 10 Lite'ı bir arkadaşıma önerdim ve yakın zamanda satın aldı. Baktım ve cihaz gayet hoşuma gitti, kısa süreli de olsa kullanımımda hiçbir sıkıntıya rastlamadım. Kaldı ki hem anneme hem babama aldırdığım Xiaomi Mi A2 Lite telefonların ikisi de taş gibi şu an, hiçbir sıkıntıları yok. Tabii ki iPhone rahatlığı hiçbir şey yok ama artık vazgeçilmez değil benim için.

Artı olarak yazılıma ilgim var ama iOS platformuna uygulama geliştirmek için bir Mac'e sahip olmak zorunluluk neredeyse, aksi takdirde sağlıklı bir şekilde yazılamıyor diye biliyorum bu yüzden Android'e dönüp kafamda kuracağım projeleri devam ettirmemin daha kolay olacağını düşünüyorum.
 
IPhone'ların işletim sistemleri gereği eşi bulunmaz bir stabiliteye sahip olduğunun farkındayım ama artık arada bir uçurum yok. Mi Note 10 Lite'ı bir arkadaşıma önerdim ve yakın zamanda satın aldı. Baktım ve cihaz gayet hoşuma gitti, kısa süreli de olsa kullanımımda hiçbir sıkıntıya rastlamadım. Kaldı ki hem anneme hem babama aldırdığım Xiaomi Mi A2 Lite telefonların ikisi de taş gibi şu an, hiçbir sıkıntıları yok. Tabii ki iPhone rahatlığı hiçbir şey yok ama artık vazgeçilmez değil benim için.

Artı olarak yazılıma ilgim var ama iOS platformuna uygulama geliştirmek için bir Mac'e sahip olmamak zorunluluk neredeyse, aksi takdirde sağlıklı bir şekilde yazılamıyor diye biliyorum bu yüzden Android'e dönüp kafamda kuracağım projeleri devam ettirmemin daha kolay olacağını düşünüyorum.

Hocam bence sen Android'e geçeceksin de arkana destek arıyorsun :D
 
Hiç düzenini bozma aile büyüğüne hala garantisi devam eden ikinci el temiz Redmi Note 8 al canavar gibi telefon 5-6 yıl kullanır.
Dediğiniz telefon 1800 TL civarlarına olsa kesinlikle alırdık ama son zamlardan sonra neredeyse 2300-2500 civarlarını gördüğünden bu sefer de "2500 vereceğimize 3500-3600 verelim, yeni bir telefonun olsun." diyorlar ki mantıklı gelmiyor da değil bu.
 
Dediğiniz telefon 1800 TL civarlarına olsa kesinlikle alırdık ama son zamlardan sonra neredeyse 2300-2500 civarlarını gördüğünden bu sefer de "2500 vereceğimize 3500-3600 verelim, yeni bir telefonun olsun." Diyorlar ki mantıklı gelmiyor da değil bu.

İkinci el yazdım zaten bir arkadaşa bakıyorduk 1500 TL'ye çok güzel garantisi devam eden cihazlar var.
 
Hocam bence sen Android'e geçeceksin de arkana destek arıyorsun :D
Evet biraz öyle olabilir :D. Çünkü cidden Mi Note 10 Lite hoşuma gitti ama eksileriyle artılarıyla geçersem ne kazanacağım ne kaybedeceğim diye düşünüp güzel bir karar vermek istiyorum. Elimdeki iPhone 8'i bir 2,5 sene daha kullanabilirim muhtemelen, hiç sıkıntı çıkarmaz en fazla bataryası değişir. Ama aynı zamanda Mi Note 10 Lite'a geçip en az bir 3-4 sene de kazasız belasız onu kullanabilirim.
İkinci el yazdım zaten bir arkadaşa bakıyorduk 1500 TL'ye çok güzel garantisi devam eden cihazlar var.
Kusura bakmayın şimdi fark ettim :). Bu da mantıklı bir tercih, uygun fiyata ikinci el alınabilir. Seçeneklerim arasına ekleyeyim kafamda.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı