iPhone'dan Android'e WhatsApp mesajlarını taşıma

İşletim sistemi
Android

yusuf106621

Hectopat
Daha fazla  
ilk önce iPhone cihazımdan sohbeti dışa aktar seçeneği ile iCloud Drive'a attım, ardından bunu bilgisayarıma indirdim ve şu an mesajlar bilgisayarımda yüklü fakat RAR şeklinde. Benim bu dosyayı Android cihazda ne yapmam lazım ve nereye atarsam WhatsApp'a eklenir? Daha kolay bir yolu var ise onu da denerim.

İlk önce iPhone cihazımdan sohbeti dışa aktar seçeneği ile iCloud Drive'a attım, ardından bunu bilgisayarıma indirdim ve şu an mesajlar bilgisayarımda yüklü fakat RAR şeklinde. Benim bu dosyayı Android cihazda ne yapmam lazım ve nereye atarsam WhatsApp'a eklenir? Daha kolay bir yolu var ise onu da denerim.

RAR'ın içinde nasıl bir dosya var?
Crypt14 uzantılı bir dosya var ise aşağıdaki makale işinizi görür.

Daha eski bir yedeklemeyi geri yükleme

En güncel yerel yedekleme yerine daha eski bir yedeklemeyi geri yüklemek isterseniz aşağıdaki adımları uygulamanız gerekir:

1. Bir dosya yöneticisi uygulaması indirin.
  2. Dosya yöneticisi uygulamasında yerel yedeklemenize veya sdcard > WhatsApp > databases klasörüne gidin. Verileriniz SD karta kaydedilmemişse bu klasör yerine “internal storage” (dahili depolama) veya “main storage” (ana depolama) klasörlerini görebilirsiniz.
  3. Geri yüklemek istediğiniz yedekleme dosyasının msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.Crypt12 olan adını msgstore.db.Crypt12 şeklinde değiştirin. Daha eski yedeklemeler, Crypt9 veya Crypt10 gibi daha eski protokollere göre oluşturulmuş olabilir. “Crypt” uzantısının numarasını değiştirmeyin.
  4. WhatsApp'ı kaldırın ve yeniden yükleyin.
  5. Sorulduğunda geri yükle'ye dokunun.

Benim asıl amacım IPhone'daki mesajları ve fotoğrafları Android'e atmak whatsaap ın kendi ZIP dosyasını iPhone telefondan iClouda attım ama bilgisayara indirince RAR'a dönüştü tekrar ZIP yapıp öyle atsam bu ZIP dosyasını da telefonda WhatsApp klasörürünün içine atsam olur mu bunun için uygulamalar var fakat bu dolar kurunda alınabilecek bir uygulamalar değil.

Benim asıl amacım IPhone'daki mesajları ve fotoğrafları Android'e atmak whatsaap ın kendi ZIP dosyasını iPhone telefondan iClouda attım ama bilgisayara indirince RAR'a dönüştü tekrar ZIP yapıp öyle atsam bu ZIP dosyasını da telefonda WhatsApp klasörürünün içine atsam olur mu bunun için uygulamalar var fakat bu dolar kurunda alınabilecek bir uygulamalar değil.

Cloud'tan indirdiğin için ZIP olur ZIP'i çıkar şifreli dosya çıkacaktır içinden yukarıda bahsedildiği gibi yap çalışması lazım.

ZIP ya da RAR olarak kurulum yedek dosyası olarak algılamaz onu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı