iPhone'lar nasıl şarj edilmeli?

Android telefon kullanıyorum ve yakında iPhone SE 2020 cihazına geçmeyi düşünüyorum. Bu ilk iPhone telefonum olacak. Bazı araştırmalarımda duydum ki herkes %20'ye gelince şarja takıp %80'de çekersek pilin daha sağlıklı olacagını söylüyor. Sizin fikirleriniz nedir?

%20'ye gelince şarja takıp %80'de çekersek pilin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum ve öneriyorum. Çünkü şarj döngüsü diye bir olay var, ne kadar çok doldurup boşaltırsanız o kadar hızlı tükenir ömrü.
Yine de 100 yaparsınız geceleri fakat 20'nin altına düşürmemeye çalışın derim.

15 Ocak'ta aldığım SE 2020 cihazımın pil sağlığı şuan %91. Kafama göre istediğim zaman şarj ediyorum, mecbur dışarıda powerbank kullanıyorum. Cihaz her şeyi ile harika fakat Apple şu pil işini gerçekten beceremiyor gibi. :/

20’nim altına düşmediği sürece 100 yapmanın bir zararı yok bence zira keyfe keder şarj edip 1 senedir hala daha sağlığı 100 olan kullanıcılarda var. Hakeza 5W yavaş şarjı kullanıp(3 saat şarj süresi🤣) buna rağmen 4-5 ay içinde sağlığı 97-98’e düşende var. Yani pil işi şans işi. 20’nin altına düşürme gerisini kafana takma.

15 Ocak'ta aldığım SE 2020 cihazımın pil sağlığı şu an %91. kafama göre istediğim zaman şarj ediyorum, mecbur dışarıda powerbank kullanıyorum. Cihaz her şeyi ile harika fakat Apple şu pil işini gerçekten beceremiyor gibi. :/

Beceriyor hocam. 1821 MAh'lık telefon kullanıyorsunuz o yüzden olabilir. Ben 7 Plus kullanıyorum gayet yetiyor.

İlk çıktığı zamanlarda aldığım iPhone 6’yı %5-10 arasında gece şarja takıp sabaha kadar bekletiyordum. Şarjdayken saatlerce oyun oynuyordum. Bazen boştaysam gün içinde iki kere şarjı tamamen sıfırlayıp öyle şarj ediyordum. Kısaca olabilecek en kötü senaryoyu uyguluyordum. Bugüne kadar hep öyle devam etti, pil sağlığı %80.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı