IPhone'lar neden ağır?

F5 Adam

Decapat
Katılım
20 Kasım 2018
Mesajlar
91
IPhone'lar neden ağırdır? Mesela S20 Ultra ile 11 Pro Max'i karşılaştıralım; S20 Ultra 5000 mAh batarya 100X Zoom'lu lensler 108 MP kameralar vs olduğu halde 11 Pro Max'ten daha hafif. Bu nasıl olabiliyor? IPhone'larda batarya zaten küçük.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
11 Seriside öyle biraz ağır ama ben neden bir telefonun pahalı veya ağır olduğunu tamir edildiğinde anlamıştım bi tamirci arkadaşım iphone tamir ediyordu ve malzeme kalitesi falan çok üst düzey diyordu ama diğer telefonları tamir ederken çok narin olduklarını ve malzemelerının o kadarda kaliteli olmadıgından bahsetmişti yani sadece dışardan bakmakla veya teknik özelliğiyle belli olmuyo kalite işi volvo belkı çoğu arabadan yavaştır ama kalitesi ortada onun gibi bişey
 
Sadece iPhone pahalı değil. Samsung'ta pahalı.
Fiyat, kalite için ölçüt değil, Samsung Iphone'a kıyasla ucuz, Samsung'un izlediği strateji sebebiyle yakın fiyattan çıkıyor. Örnek: Samsung bir model telefon çıkartıyor 10.000 TL 3 ay sonra bu telefonu 7000 TL'ye indiriyor ve zamanla indirmeye devam ediyor ama Iphone tarafında bir model yıllarca aynı fiyattan satılabiliyor. Bu arada herhangi bir taraf tuttuğum yok.
 
Fiyat, kalite için ölçüt değil, Samsung IPhone'a kıyasla ucuz, Samsung'un izlediği strateji sebebiyle yakın fiyattan çıkıyor. Örnek: Samsung bir model telefon çıkartıyor 10.000 TL 3 ay sonra bu telefonu 7000 TL'ye indiriyor ve zamanla indirmeye devam ediyor ama iPhone tarafında bir model yıllarca aynı fiyattan satılabiliyor. Bu arada herhangi bir taraf tuttuğum yok.

Apple daha az değer kaybediyor. Neden bilmiyorum. Sanırım bir iPhone cihazı Samsung'tan daha fazla güncelleme alması.
 
IPhone'lar gövde ve kasası çelik gibi maddelerden yapıldığı için ağır Samsung'la kıyaslanamaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı