IPhone'ler neden daha akıcı?

Evet buna katılıyorum ne olur biraz kar yapmasalar diyorum daha sonra durup kendimi Apple pazarlama direktörünün yerine koyup satışlara kuyruklara bakıyorum ve neden böyle bir şey yapayım ki zaten her türlü satıyor diye düşünüyorum.

Bizim açımızdan bakınca haklıyız ama aynı şirketin sahibi siz olsanız hayatınızda tatil yerlerinden başka bir yerini bilmediğiniz belki haritada bile göteremeyeceğiniz bir ülke için kazandığınız paradan kısar mıydınız hocam.

Samsung büyümek daha çok satmak için Apple'a karşı bir şeyler yapmak zorundaydı ve en iyi silahlarından biri bizim gibi ülkelerde uyguladığı bölgesel fiyatlandırma, bu fiyatlandırmada Kore ile olan ilişkilerimizinde payı varmış diye okumuştum ama detayını araştırmadım.

Şu yazınıza %100 katılıyorum. İnsanlar Samsung halk dostu olduğu için fiyatı ucuz sanıyor, hayır arkadaşlar adam daha çok telefon satmak için ucuz satıyor. İstediğim kadar Apple ekosisteminde olayım düz iPhone 16 ile S24 Ultra aynı paraya satılırken ben gidip iPhone 16 almam. İşte Samsung'un da amacı bu zaten.

Android kullanıyorum, ancak arkadaşımın iPhone 7'si bile daha akıcı.
Bu IPhone'lerin daha akıcı olma sebebi nedir?

Aslında akıcı falan değil her yeni cihaz çıktığında daha şatafatlı olmuyor akıcılıkları kenarda bir tane Xiaomi Note 11 Pro cihazım var şu anki 14 Pro Max cihazımdan daha akıcı ama performans olarak Note 11 bariz geride kalıyor olay aslında yazılımsal ve animasyonlarda vesaire bitiyor.

Android kullanıyorum, ancak arkadaşımın iPhone 7'si bile daha akıcı.
Bu IPhone'lerin daha akıcı olma sebebi nedir?

Bu çok ucu açık, genel bir laf. Android dünyasında en kral telefon da var en giriş seviyesi cihaz da. Neye göre kıyasladığına değişir. Akıcılıktan kasıt ana menüde sağ sol yapmak, IOS'in kendi uygulamalarında gezmekse onun sebebi animasyonlardan dolayı. Yoksa iOS daha akıcı falan değil. Kaldı ki akıcılıkta en önemli etmen tazeleme hızıdır. 13 Pro serisi ve üzeri Pro serisi cihazlar hariç hiçbir iPhone günümüzde akıcı değil. iPhone 7 dediğin cihaz da, bugün gayet yavaş hatta Instagram'da Reels izlerken dahi kasan bir cihaz.

Android kullanan arkadaşlar Ayarlar>Geliştirici Seçenekler bölümündeki animasyon ile ilgili 3 tane ayarı 0.5 yapsınlar daha akıcı hale gelir.

Daha akıcı değil. Animasyonları daha yumuşak. Zaten segmentede bağlı. Örnek veriyorum Samsung A cihazı ile iPhone kıyaslamak saçma. Veya Eski bir S cihazı ile Güncel bir iPhone kıyaslamakta doğru değil.

İphone akıcı değil sadece animasyonu iyi yapıyor. Çoğu telefonda animasyon kapalı olur ki kasma az görünsün diye bunu eski telefonlarda yaparız. S23 kullanıyorum İphone kullanan arkadaşlarımdan daha az kasıyor, marifet işletim sistemi ve ekran tazeleme hızından ibaret.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı