IPhone'ler neden daha akıcı?

Kapalı devre bir ekosistem içinde olduğu için iOS üzerinde düzenleme yapmak cihazları birbirine bağlamak akıcılık daha kolay okuduğum kadarıyla çıkan tartışmaların çoğu 60-120 Hz sorunundan dolayı çıkıyor Apple savunulacak hiçbir yanı olmayan şekilde hala telefonlarına 60Hz koyuyor ama 120Hz bir iPhone ile 120Hz bir Android cihaz derseniz bence iPhone daha akıcı.
Bende ortama ne zaman giriş yapacaksınız acaba diye bekliyordum hocam. 😅

iPhone 16 için stok kalmaması da ayrı bir konu. Bir firma bazı şeyleri yanlış yönde kullanıyor ise tepki gösterilmeli ki yeniden cebine para girdirmek, müşterilerini cezbetmek için kendini düzeltsin ancak bizimkiler Apple'ı cezbediyor stok getirde alalım diye.

Hocam fiyat bir yana madem yıl olmuş 2024 Apple'a ekran yüzünden kızıyoruz o zaman ben de samsunga RAM ve güncelleme yüzünden kızarım. Geçen sene çıkmış 12 GB RAM'li S23 ultraya 4 Android güncellemesi verirken bu sene çıkardığı 4 GB RAM'li A05'e 5 Android güncellemesi vermesi aklın sınırlarını zorluyor.

Bende ortama ne zaman giriş yapacaksınız acaba diye bekliyordum hocam. 😅
Kapalı devre bir ekosistem içinde olduğu için iOS üzerinde düzenleme yapmak cihazları birbirine bağlamak akıcılık daha kolay okuduğum kadarıyla çıkan tartışmaların çoğu 60-120 Hz sorunundan dolayı çıkıyor Apple savunulacak hiçbir yanı olmayan şekilde hala telefonlarına 60Hz koyuyor ama 120Hz bir iPhone ile 120Hz bir Android cihaz derseniz bence iPhone daha akıcı.
Bu üçlü tablet konularında çok güçlü.

Çok doğru hiçbir şirket babamızın oğlu değil doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilmeliyiz.

Hocam fiyat baz alınacaksa Türkiye baz alınmamalı S24 Ultra ve 16 Pro Max dolar olarak aynı fiyattalar bizim ülkenin anormalliğini firmalara yükleyemeyiz.
Apple'ın elinde imkan var. Samsung gibi özel fiyatlandırma yapabilirler.

Başka yaptıkları bir şey yok zaten. Gerçekten toplama Tofaş gibi telefon.

Hocam bu yaptığı Apple'ın telefon yapmadığı anlamına mı gelir sektörde halihazırda iyisi varken neden baştan üretip mesai harcayıp vaktini ziyan etsin iki firma içinde kazan-kazan durumu mevcut Apple'ın yaptığı ana şey yazılım ekosistem zaten parçaları bir yerlerden alıyor diye telefonları eleştirmek saçma yoksa işin içinden çıkılmaz.

Hocam bu yaptığı Apple'ın telefon yapmadığı anlamına mı gelir sektörde halihazırda iyisi varken neden baştan üretip mesai harcayıp vaktini ziyan etsin iki firma içinde kazan-kazan durumu mevcut Apple'ın yaptığı ana şey yazılım ekosistem zaten parçaları bir yerlerden alıyor diye telefonları eleştirmek saçma yoksa işin içinden çıkılmaz.
O farklı bir mesaja cevaptı. Genel bir yorum değildi.

İşletim sistemının akıcılığı ve optimizasyonu sayesınde bu kadar akıcı oluyorlar. Mesela 2014'te cıkan iPhone 7'yı gunumuzde bıle kullanabılırken kı kamerası ve islemcisi hala giriş seviye Android'lerden iyidir ama aynı senede cıkan bir Android'i su anda kullanamazsın. Bende samsunga gectım yenı olarak iPhone Pro model aldırmak ıcın duz modellere 60Hz panel koyup fiyatı arttırıyorlar. Samsungada güzel bir işletim sistemi ve optimizasyon gelse Apple listenın dısında kalır.

Apple'ın elinde imkan var. Samsung gibi özel fiyatlandırma yapabilirler.

Evet buna katılıyorum ne olur biraz kar yapmasalar diyorum daha sonra durup kendimi Apple pazarlama direktörünün yerine koyup satışlara kuyruklara bakıyorum ve neden böyle bir şey yapayım ki zaten her türlü satıyor diye düşünüyorum.

Bizim açımızdan bakınca haklıyız ama aynı şirketin sahibi siz olsanız hayatınızda tatil yerlerinden başka bir yerini bilmediğiniz belki haritada bile göteremeyeceğiniz bir ülke için kazandığınız paradan kısar mıydınız hocam.

Samsung büyümek daha çok satmak için Apple'a karşı bir şeyler yapmak zorundaydı ve en iyi silahlarından biri bizim gibi ülkelerde uyguladığı bölgesel fiyatlandırma, bu fiyatlandırmada Kore ile olan ilişkilerimizinde payı varmış diye okumuştum ama detayını araştırmadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı