IPS almamakla hata mı ettim?

Hangi monitör videosunu izlesem tn saniye başı kareyi göstermekte iyi, ips renkleri göstermekte va da bu ikisinin ortası diyolardı. Şu an çok şaşırdım tn'in daha iyi olduğunu söylemenize, emin misiniz? Renklerden bahsediyorum bakın başka bir şeyden değil
TN ve IPS ortası Va değildir.

Va panel kontrast olarak IPS ve TN den çok daha iyidir, renk olarak TN den daha iyidir, ancak yüksek tepkime süresi ve ghosting den dolayı genellikle tercih edilmez.

Aralarındaki en dandik panel TN dir, en dengeli panel ise IPS.

TN daha iyi diyen arkadaşların bilgisi olduğunu düşünmüyorum.

Eğer oyundan çok dizi film izleyeceksen Va en iyi tercih olur.
Bu yüzden TV lerin nerdeyse hepsi Va paneldir.

Hangi monitör videosunu izlesem tn saniye başı kareyi göstermekte iyi, ips renkleri göstermekte va da bu ikisinin ortası diyolardı. Şu an çok şaşırdım tn'in daha iyi olduğunu söylemenize, emin misiniz? Renklerden bahsediyorum bakın başka bir şeyden değil
Ben konu başındaki yazınıza döneceğim tekrar. Hikaye tabanlı oyunlar için VA daha iyi oladabilir bilemiyorum. Şu an bende VA panel kullanıyorum fakat TN panelli monitörü görünce pişman oluyorum.

TN ve IPS ortası Va değildir.

Va panel kontrast olarak IPS ve TN den çok daha iyidir, renk olarak TN den daha iyidir, ancak yüksek tepkime süresinden dolayı genellikle tercih edilmez.

Aralarındaki en dandik panel TN dir, en dengeli panel ise IPS.

TN daha iyi diyen arkadaşların bilgisi olduğunu düşünmüyorum.

Eğer oyundan çok dizi film izleyeceksen Va en iyi tercih olur.
Ben de öyle düşünüyorum. Rekabetçi oynamadığım için de tepkime süresi sıkıntı değil benim için. Oynadığım hikayeli oyunlar da souls oyunları gibi hızlı tepki isteyen oyunlar değil, çok çok gow oynarım yani. Sorduğum soru esasen ips ile va arasında görüntü kalitesi açısından büyük bir fark var mı esasında. Aşşağıdaki videoyu izleyene kadar sıkıntı etmiyordum bunu çok da, bu video kafamı karıştırdı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben konu başındaki yazınıza döneceğim tekrar. Hikaye tabanlı oyunlar için VA daha iyi oladabilir bilemiyorum. Şu an bende VA panel kullanıyorum fakat TN panelli monitörü görünce pişman oluyorum.
Bu monitörü alma sebeplerimden en büyüğü 27 inç olması, bütçem kısıtlı ve 27 inç ekran istiyordum. Kaliteden biraz feragat ederek 27 inç almak istedim ama çok mu farkediyor acaba diye bir kurt düştü içime.

Ben de öyle düşünüyorum. Rekabetçi oynamadığım için de tepkime süresi sıkıntı değil benim için. Oynadığım hikayeli oyunlar da souls oyunları gibi hızlı tepki isteyen oyunlar değil, çok çok gow oynarım yani. Sorduğum soru esasen ips ile va arasında görüntü kalitesi açısından büyük bir fark var mı esasında. Aşşağıdaki videoyu izleyene kadar sıkıntı etmiyordum bunu çok da, bu video kafamı karıştırdı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu monitörü alma sebeplerimden en büyüğü 27 inç olması, bütçem kısıtlı ve 27 inç ekran istiyordum. Kaliteden biraz feragat ederek 27 inç almak istedim ama çok mu farkediyor acaba diye bir kurt düştü içime.

Ben Va kullanıyorum çok memnunum ancak tavsiye etmem, yerinde olsam iade hakkın varsa iade edip IPS alırdım. 24 inç IPS almak daha mantıklı olacaktır.

Aşşağıdaki videoyu izleyene kadar sıkıntı etmiyordum bunu çok da, bu video kafamı karıştırdı
Ghosting dışında pek fark yok aralarında.

Ben Va kullanıyorum çok memnunum ancak tavsiye etmem, yerinde olsam iade hakkın varsa iade edip IPS alırdım. 24 inç IPS almak daha mantıklı olacaktır.

Ghosting dışında pek fark yok aralarında.
Sıkıntı olan 27 inçten feragat etmek istemiyorum bir yandan da 😓 Ghosting dışında pek fark yoksa sıkıntı yok zaten

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı