IPS Glow fazla mı?

277726

Kilopat
Makaleler
4
Monitör
Asus Tuf VG27AQZ
Sistemde hiç oyun oynamıyorum. Genellikle kodlama için siyah bir ekranda kullanmayı planlıyorum. Şahsen siyah wallpaper dışında rahatsız etmediği için değiştirmeyi düşünmüyorum ama ileride acaba değiştirmediğim için pişman olur muyum olmaz mıyım diye sizlere de bir sormak istedim. Acaba gereğinden fazla IPS glow mu var? Yoksa bu IPS glow değil de ışık sızaması mı? Bir de göz bir süre sonra buna alışıyorsa da benim için sorun değil zaten kodlama yaptığım zaman çok fazla da görünmüyor.
Bu arada soldan bakınca ekran bu sağdan ışık vurduğundan dolayı beyazımsı ama sağdan bakınca tam siyah gözüküyor.

Çıplak gözle bakman gerekiyor fotoğrafta ışıma ve yansıma yaptığı için biz ayrı sen ayrı görüyorsun. Eğer köşeler orantılı ise hafif rütuş darbesi şeklinde ise normal kabul edilir örnek olarak şu tarz bir görüntü pek sorun teşkil etmez.

Dosya Ekleri

• 20210430_230423.jpg
    195,8 KB · Görüntüleme: 141

Evet fotoğrafta daha fazla çıktığını biliyorum. Zaten baktığım kadarıyla çoğu kişide de aynı tarzda IPS glow görünüyor. Bende emin olmak için bir fotoğraft atmak istedim.

Genel olarak siyah bir wallpaper da bayağı bir belli oluyor ve siyah bir resme soldan bakınca ekran bayağı bir beyazlıyor ama sağdan bir şey yok. Ben bundan biraz endişelendim. Dedim acaba sağdan gelen glow çok mu fazla?

Yandan görünüşü o kadar önemli değil normal bakış açısında seni rahatsız ediyor belli oluyorsa bilemem.

Yandan görünüşü o kadar önemli değil normal bakış açısında seni rahatsız ediyor belli oluyorsa bilemem.

Sağ alt köşede siyah veya gri olunca tabii ki belli ediyor ama çok da sorun olmaz diye düşünüyorum çünkü baktım ki herkes de var ve şimdi bunu geri yollasam yenisinde de olmayacağı belli değil. Belki iyisi gelecek belki kötüsü. Benim şansım yok kesin daha kötüsü gelir de onunla da uğraşırım diye bir iki gün kullanmayı deneyeceğim. Bakalım içim rahat etmezse geri yollarım ama IPS glowdan da az olunca almıyorlarmış. Hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…