IPS Glow ve ışık sızması farkı nasıl anlaşılır?

Arawn920

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, monitörümde ışık sızması var diye şüpheleniyordum ama IPS Glow diye bir şey de varmış. Attığım fotoda IPS glow varmış gibi duruyor. Aradaki farkı nasıl anlarım?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-06-25 at 22.58.45 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-06-25 at 22.58.45 (1).jpeg
    53,8 KB · Görüntüleme: 394
soldan sağa anlamadimda, solunda durup yukariya assagida dogru indikce parlik azaliyor.
Parlamayacak bir açıdan bakınca eğer beyaz bölgeler görmezseniz ışık sızması yoktur, ama eğer köşelerden beyaz bölge görüyorsanız ışık sızması vardır. IPS Glow, hafif yansıma gibi bir şey.

Parlamayacak bir açıdan bakınca eğer beyaz bölgeler görmezseniz ışık sızması yoktur, ama eğer köşelerden beyaz bölge görüyorsanız ışık sızması vardır. IPS Glow, hafif yansıma gibi bir şey.
Valla hocam astigmatlı gözlerle anlayamıyorum :(. HDR açınca varmış gibi hissediyorum. Film izlerken herhangi bir ciddi tuhaflık hissetmedim ama.

Valla hocam astigmatlı gözlerle anlayamıyorum :(. HDR açınca varmış gibi hissediyorum. Film izlerken herhangi bir ciddi tuhaflık hissetmedim ama.
Dediğim gibi hocam, kenarlardan ya da köşelerden beyaz bölge çıkmıyorsa ışık sızması yoktur.

Yine de fazla sorun yaratmaz. Benim monitörümde ölü piksel var, hissetmiyorum bile.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı