IPS - LED vs OLED

Bütçe
10000-15000

FlexTheFinest

Megapat
Monitör
Asus VA24EHE 24" 5
Dostlar selamlar.

Monitör arayışı içerisindeyim. Oyun oynamak ve film izlemek için kullanacağım.

Teknosa'ya monitör bakmaya gittiğimde oradaki ilgili kişi IPS monitör yerine başka model önerdi. Hatırlamıyorum.

Isınmalarda ve uzun kullanımda ekranda bozulmalar vs. oluyor dedi. Böyle bir şey doğru mu? Ama çevremde ne kadar fazla oyun oynayan varsa da hepsi IPS panel kullanıyor. Kafam karıştı. 😃

IPS, LED ve OLED ekranlar arasındaki farklar nelerdir? Yukarıda söylediğim kullanım amacı için hangisini önerirsiniz?

LED monitör ilk defa duydum. Çalışan TN veya VA önermiştir kesin. IPS sorun çıkarmaz ve düşük bütçe için gayet iyi bir seçenek ama OLED zaten bu işin zirvesi. Bütçe yetiyorsa OLED alın ama OLED ekran kullanmak da zordur (hele ki eski teknolojiyse.) ona göre alın.

Dostlar selamlar.

Monitör arayışı içerisindeyim. Oyun oynamak ve film izlemek için kullanacağım.

Teknosa'ya monitör bakmaya gittiğimde oradaki ilgili kişi IPS monitör yerine başka model önerdi. Hatırlamıyorum.

Isınmalarda ve uzun kullanımda ekranda bozulmalar vs. oluyor dedi. Böyle bir şey doğru mu? Ama çevremde ne kadar fazla oyun oynayan varsa da hepsi IPS panel kullanıyor. Kafam karıştı. 😃

IPS, LED ve OLED ekranlar arasındaki farklar nelerdir? Yukarıda söylediğim kullanım amacı için hangisini önerirsiniz?

Eğer bütçen çıkarsa bunu öneririm.
IPS'lerden daha iyi.

OLED arkadaşların da dediği gibi anlık olarak ekran teknolojileri arasında nirvanadır.
Bütçe yetiyorsa alınır ve kullanılır. Renkleri çok iyi verir, siyahı mükemmele yakın verir.
Gecikme hızı çok düşüktür. Tabi kendi dezavantajları vardır.

Diğer teknolojilerden en yaygınları LCD paneller yani TN, VA, IPS. Çok kısa özetlersek;

TN, eski bir teknolojidir. Gecikme hızı düşüktür ama renkleri hafif sönük verir. Siyahları iyi verir.
Rekabetçi oynayanlar genelde TN panel tercih eder düşük gecikmeden dolayı.

IPS, renkleri çok güzel verir ama siyahları tam veremez, grimsi kalır.

VA, ikisinin karşımı bir şeydir. Kavisli ekranlar genelde bu panelde olur.

Ben şahsen IPS'i tercih ettim.

LED monitör ilk defa duydum. Çalışan TN veya VA önermiştir kesin. IPS sorun çıkarmaz ve düşük bütçe için gayet iyi bir seçenek ama OLED zaten bu işin zirvesi. Bütçe yetiyorsa OLED alın ama OLED ekran kullanmak da zordur (hele ki eski teknolojiyse.) ona göre alın.
Hocam sıfırdan hem sistem hem stüdyo diziyorum. İlk monitör olarak düşünüyorum 2. monitörü OLED alacağım. Alacağım zaman tekrardan konu açacağım zaten.
Sadece başlangıç için IPS ve diğer modeller hakkında bilgi almak için sordum. Teşekkür ediyorum.

Hocam sıfırdan hem sistem hem stüdyo diziyorum. İlk monitör olarak düşünüyorum 2. monitörü OLED alacağım. Alacağım zaman tekrardan konu açacağım zaten.
Sadece başlangıç için IPS ve diğer modeller hakkında bilgi almak için sordum. Teşekkür ediyorum.
IPS'lerin kontrastı berbat. IPS'ten OLED'e geçtim, yan monitör IPS çöpe atasım geliyor. Gittim TV'yi de OLED yaptım. İkinci monitörü de kaliteli VA panel almayı düşünüyorum. G65B muhtemelen güzel bir fiyat yakalarsam.

Hocam bütçeyi zorlarsam bu civarlara çıkar. Ama bu modeli hiç görmedim. Performans konusunda sorun yaşatmasın ?
İyi model bu arada. Mini LED alabilirsin.

Bu da IPS panel değil mi? Gözden kaçırdığım bir şey mi var?
Gözden kaçırdığın şey o monitör Mini LED. 1152 tane karartma bölgesi var. Siyahlar gerçek siyah.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı