IPS monitörler göz ve baş ağrısı mı yapıyor?

yusufxr

Decapat
Daha fazla  
Merhaba eskiden MSI'ın 144Hz IPS monitörünü kullanıyordum yeni sistem alacağım haliyle monitörde satın alacağım deneyimli birisi var mı forumda okudum benim gibi pek çok kişi varmış.

VA panel buldum ama ghosting yapıyor diyorlar: Amazon.de

Birisi kafamdaki sorulara cevap verebilir mi?

1724174337755.png

Evet öyle birşey var ama şu ayarı açınca ortada hiçbir sorun kalmıyor.

VA panellerde GENELDE ghosting fazla olur diye biliyorum. Kaliteli bir VA panel kalitesiz bir IPS panelden iyi olabilir (attığınız monitör için konuşmuyorum).

Sorunuza gelecek olursam aralıksız 4-5 saat IPS panel monitörümle oyun oynuyorum şuana kadar bir şey olmadı. Kişiden kişiye değişebilir. Belki mavi ışık rahatsız ediyordur sizi. Gece ışığı ile sorununuzu çözebilirsiniz.

Kullanıcı ile alakalı aslında. Benim gibi her şeye başınız ağrıyorsa sorun yaşayabilirsiniz panel geçişlerinde. Ben telefonda bile sorun yaşamıştım. PC'de geçiş yaptığımda bir ayda alışmıştım. Gece ışığı ayarı ise belki işe yatıyordur ama ben denediğimde pek fark olmadı. Dediğim gibi hassas iseniz bu konuda sorun yaşayabilirsiniz gerçekten var yani böyle bir durum.

VA panellerde genelde ghosting fazla olur diye biliyorum. Kaliteli bir VA panel kalitesiz bir IPS panelden iyi olabilir (attığınız monitör için konuşmuyorum).

Sorunuza gelecek olursam aralıksız 4-5 saat IPS panel monitörümle oyun oynuyorum şu ana kadar bir şey olmadı. Kişiden kişiye değişebilir. Belki mavi ışık rahatsız ediyordur sizi. Gece ışığı ile sorununuzu çözebilirsiniz.

Fazla bütçe yok hocam bende kararsızım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı