IPS panel 240 Hz monitör önerisi

Bütçe
8000
G4 serisi ve oncesi ghosting sorunlu hocam. G4 te de G3 kadar olmasada bu sorun var.

Philips azda olsa daha hızlı ve renk gamutu azda olsa daha iyi. Fiyat farkina degiyor. Kagit ustunde yazanlar benzer olabilir monitorun verdigi degerler onemli. Her monitor kagit uzerindeki degerlerini vermiyor maalesef.
Ben kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım, ghosting gibi.

G4 serisi ve oncesi ghosting sorunlu hocam. G4'te de G3 kadar olmasa da bu sorun var.

Philips az da olsa daha hızlı ve renk gamutu az da olsa daha iyi. Fiyat farkina degiyor. Kagit ustunde yazanlar benzer olabilir monitorun verdigi degerler onemli. Her monitor kagit uzerindeki degerlerini vermiyor maalesef.

G4 serisinde ghosting sorunu yok. G3 serisi ve G5 VA panel olanlarda var. G4 ve G5 IPS olanlarda sıkıntı yok.

Lenovo ve Philips renk gamutları birebir aynı sayılır. İkisi de aynı paneli kullanıyor zaten. OverDrive ayarlaması Philips'te daha iyi olduğu için onu almak daha mantıklı tabii ki de.

Ks FPS odaklı bir monitör arıyorsa VA değil de IPS daha iyi olur. Çünkü IPS paneller FPS oyunlarında daha iyi oyun deneyimi sunar. Karışık kullanıyorum diyorsa VA alabilir tabii. Mesela hikayeli oyunlar, dizi, film, YouTube vb için VA alabilir. Sadece FPS için IPS almak daha mantıklı.

Ben genelde FPS oyunu için monitör önerisi isteyenlere sadece FPS mi oynuyorsunuz diye soruyorum. Bir de ne düzeyde oynadıkları da önemli. Yüceliğin altında Philips fazlasıyla yeter.

Karışık kullanıyorum ve ekran kartım iyi diyorsa bütçesine göre çok iyi bir 2K monitör var.

Sadece FPS oynuyorum diyorsa şunu öneririm.

Karışık kullanıyorum ve ekran kartım iyi değil diyorsa Philips'i öneririm.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı