IPS panel çok göz yorar mı?

Gary Coleman

Hectopat
Daha çok Roblox, GTA SA:MP, CS:GO oynuyorum. FPS rekabetçi veya hikaye odaklı oynayacağım ben günde 10 saat bilgisayar başında olabilirim. Monitör olarak IPS panel düşünmüştüm oyun için ama bazı yerlerde aşırı göz yorduğunu okudum. Ne yapmalıyım? Curved monitöre de daha çok alıştım.

Daha çok Roblox, GTA SA:MP, CS:GO oynuyorum. FPS rekabetçi veya hikaye odaklı oynayacağım ben günde 10 saat bilgisayar başında olabilirim. Monitör olarak IPS panel düşünmüştüm oyun için ama bazı yerlerde aşırı göz yorduğunu okudum. Ne yapmalıyım? Curved monitöre de daha çok alıştım.
IPS monitörlerde renkleri tam anlamıyla göremezsiniz. Ve evet göz yorduğu da söyleniyor.

Düzenleme: Ben telefon kısmında olduğumu sandım :D.

Hayır yormuyor. Asıl VA panel düşük renk doğruluğu oranına sahip olduğu için göz yoruyor ve körlüğe sebep oluyor. Ayrıca Curved'ın da bir olayı yok bükülmüş tepsi gibi. FPS oyunları için kötü bir özellik ayrıca.
VA panellerde ghosting ve smearing var, goruntu hareket ettigi anda karariyor ve golge olusuyor.

Ben kullanıyorum ips panel ve %100 parlaklıkta. Sıkıntı olmuyor rahat olabilirsiniz.

IPS monitörlerde renkleri tam anlamıyla göremezsiniz. Ve evet göz yorduğu da söyleniyor.

Ben nedense tam tersi diye hatırlıyorum.

IPS kullanıyorum. 8. saatten sonra göz pınarında bir yanma oluyor. Tabii bu bünyeye de bağlı biraz.

TN panelden şaşmayın.
IPS vs TN
1684528493917.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı