IPS ve PLS Panel Farkı

PLS panel = Samsung'un ürettiği IPS panel. IPS panelden farkı temelde yok. Amaçları aynı. IPS panelin çok fazla türevi olduğu için soruya cevap verirken buna göre vermek gerekir.

Samsung'a göre farkı daha iyi görüş açısı sunması ve daha parlak bir görüntü. Üretim maaliyeti de daha düşük.

• Görüş açısında daha fazla gelişme
  • Parlaklıkta yüzde 10 artış
  • Üretim maliyetleri yüzde 15 kadar azalma
  • Artan görüntü kalitesi
  • Esnek paneli
Zaten piyasadaki çoğu IPS panel Samsung tarafından üretiliyor diye biliyorum, yani ASUS'un monitöründeki panel, ASUS tarafından Samsung'dan alınmıştır. (doğruluğunu bilmiyorum, mesela)
Genellikle profesyoneller PLS paneli tercih ediyor, hatta genelde değil, direkt onlar tarcih ediyor çünkü çözünürlük ve renk doğruluğu önemli onlar için. Bu profesyonellik kapsamında esporcular yok, oyun için düşünenler yine tepkime süresi ve yenileme hızına bakmalı.

IPS'den biraz daha yüksek.
Bütün modellerin özellikleri böyle.

Dosya Ekleri

• IMG_20190926_083828.jpg
    IMG_20190926_083828.jpg
    88,5 KB · Görüntüleme: 2.409
  • Görüş açısında daha fazla gelişme
  • Parlaklıkta yüzde 10 artış
  • Üretim maliyetleri yüzde 15 kadar azalma
  • Artan görüntü kalitesi
  • Esnek paneli
Zaten piyasadaki çoğu IPS panel Samsung tarafından üretiliyor diye biliyorum, yani ASUS'un monitöründeki panel, ASUS tarafından Samsung'dan alınmıştır. (doğruluğunu bilmiyorum, mesela)
Genellikle profesyoneller PLS paneli tercih ediyor, hatta genelde değil, direkt onlar tarcih ediyor çünkü çözünürlük ve renk doğruluğu önemli onlar için. Bu profesyonellik kapsamında esporcular yok, oyun için düşünenler yine tepkime süresi ve yenileme hızına bakmalı.
Ben telefon için sormuştum, bu dedikleriniz telefonlar içinde geçerlidir sanırım.

Ben telefon için sormuştum, bu dedikleriniz telefonlar içinde geçerlidir sanırım.
Benim hatam, konunun yer aldığı yere bakmamıştım, aklıma direkt monitör panelleri geldi. Yanlış bilgilendirmiş olmak istemem. Ama esnek panele sahip olabilmelerini düşününce, bence telefonlar için de geçerlidir diye düşünüyorum. Model hatırlamasam bile Samsung'un çokça telefonu var, kıvrımlı ekrana sahip. Belki de onlarda PLS panel kullanılıyordur çünkü özellikleri içinde esnek panele sahip olmaları da var. Ayrıca daha parlak ekran sunabilmesi de bence bu düşüncemi destekliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı