IQ seviyeniz kaç?

Hayır hocam sizin 100 üstüdür emin olun.

Bilmiyorum. Kendimi çoğu zaman aptal sanarım bazense zeki olduğumu düşünürüm. Ortalama veya ortalama altı olduğum apaçık.

Ben de öyle hissediyorum; bazen çok zeki, bazen çok aptal; fakat 100'ün üstünde olma ihtimali sıfır çünkü kendimi tanıyorum. Bu arada kendine de haksızlık etme.

Ben çocukken çok fazla zihinsel sorunlarım vardı fotografik hafızam öğrenme hızım ve problem çözme yeteneğim inanılmaz güçlüydü fakat insan içinde konuşamıyordum(şimdi bile) sinir krizi falan geçiriyordum herşeye çok takıntılıydım(şimdi bile) alem beni doktora götürdü ve orada defalarca IQ testi oldum sonuç 143-154 çıkmıştı doktor IQ değerimin anormal yüksek olduğunu söylemişlerdi, ama söylemeliyim çok yüksek IQ bağzen insana yaradan çok zarar getiriyor şimdi 17 yaşımdayım 13 yaşımdan beri hiç okula gitmedim çünkü insan içinde inanılmaz utanıyor ve stres oluyorum bunun sebebi aynı anda onlarca şeyi düşünmem ve ihtimalleri hesaplamaya çalışmam doktor benim özel öğretmen ile evden okumamı söylemişti ama para olmadığı için hiç okuyamadım hatta notlarım iyi mi kötü mü onu bile bilmiyorum çünkü okuduğum zamanlar bile sadece sınav günü kaç saat çalışıyor sadece sınıfı geçmek için okuyordum onun haricinde sınıfta bile hiç öğretmene veya tahtaya bakamazdım, malesef şimdi bile dışarı çıktığımda sadece yere bakıyorum tanımadığım birinin yüzüne bakmamak için, neyse burada biraz içimi döktüm zaten kimse beni tanımıyor.

CAIT'e göre 150'lerde (kapsamlı yetişkin zeka testi)

Test WAIS-IV esas alınarak yapılmış internette bulabileceğiniz en güvenilir IQ testidir.
Normalde test İngilizce ama bir arkadaşımız Türkçeye çevirmiş sağ olsun Türkçe daha doğru olur diye düşündüm linki bıraktım isteyen kendini test edebilir CAIT (kapsamlı yetişkin zeka testi)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı