Irkçılık kötü mü?

Devlet Bahçeli'ye ait demedim, itham meraklısı. "Dile getiren" dedim.

Büyük ihtimal daha yeni öğrendin bu sözün kime ait olduğunu. Ee ne yapalım o da söylediyse banane ondan. Mezopotamya da kiler gibi sonradan gelip Anadolu bizim demiyor en azından milletini sevebilir bunda hiç bir sorun yok.

Büyük ihtimal daha yeni öğrendin bu sözün kime ait olduğunu. Ee ne yapalım o da söylediyse banane ondan. Mezopotamya da kiler gibi sonradan gelip Anadolu bizim demiyor en azından milletini sevebilir bunda hiç bir sorun yok.
Haber 2020'ye ait.

Yazar: Malumatfurusorg, 11 Aralık 2020.

Salvolarına kendine saklayabilirsin. Önce okuduğunu anla, sonra ithamlarda bulun. Özellikle "bana ne" lafına bağlayışın muazzam. Tam paylaştığın sözü dile getiren kişiyle özdeş şekilde davrandın.

İnsanlar ırkçılığı faşist bir şey olarak algılıyor ama bence ırkçılık, kandaşlarını sevmek. Bizim ırkçılığımız Türkler dışındaki diğer milletleri aşağılamak değil, sadece Türk ırkının özel olduğuna inanmak. Sizce?
Dostum, açtığınız konu başlığının oldukça garip olduğunu bilmenizi isterim çünkü okuması yazması olan herkes onun kötü bir şey olduğunu duymuştur. (Örnek olarak 2. Dünya Savaşını başlatan Alman ırkçısı yâni Nazi lideri kişi. Bunu duymamış olamazsınız her halde.) Ahlâk ve hukuk ölçülerine göre açıkça kötü olan bir şeyin iyi olup olmadığını sormak sizce de garip değil midir? Mesela "Hırsızlık kötü mü?", "Yalancılık kötü mü?", "Saldırganlık kötü mü?" ve benzeri konu başlıkları açılsaydı acaba ne düşünürdünüz?

Size asıl püf noktasını söylemek istiyorum: Irk sözcüğü ile aynı dili konuşan, aynı kültürel geçmişe sahip olan insanların oluşturduğu topluluk anlatılır. İnsanların kökeni konusunda dinin verdiği cevaba göre ilk baba Hz. Âdem ve ilk anne Hz. Havva'dır. Yâni ten rengine göre ayrı ayrı ilk baba ve ilk anne yoktur, bu kesin olarak belirtilmiştir. Köken bu durumda aynı olduğu için ırkçılık anlamsızdır çünkü her ırk için başlangıç aynı ortak baba ve anne ile mümkün olmuştur. Mantıksal olarak da her insanın bir anne ve babası olacağına göre geriye doğru gidilirse başlangıç noktasında tek bir ortak Ata ve Ana olması gerektiği görülür.

Bazı kişiler bu konuda dinin verdiği cevabı bilimsel bulmadıkları için kabûl etmeyebilirler. Fakat bu konuda bilimin verdiği kesin bir cevap yoktur ve bir cevap verebileceğini de açıkçası teknik olarak hiç mümkün görmüyorum.

Dinin belirttiği bir açıklamada insanların ırk, yâni soy olarak birbirlerine kesinlikle bir üstünlük taşımadıkları belirtilmiştir. Kısacası insan biyolojik bedeninin genetik yapısının dış yansıması olan fenotip yâni dışyapı, bir üstünlük göstergesi olamaz. Çünkü insanın görünmeyen asıl iç yapısı olan kişiliği, düşünce ve davranış üretir ve insanın muhatap alınan ve sorumluluk taşıyan kimliği işte bu kişiliğidir. Aynı dili konuşan ve aynı soydan gelen insan topluluklarının bulundukları coğrafyaya göre farklı kültürler oluşturması ve medeniyet inşa etmesi beklenen bir olgu olup Türk ırkı ne kadar özelse diğer ırklar da o kadar özeldir. Her ırk medeniyete değişik oranda ve şekilde katkı yapmıştır ve yapmaktadır.

Google, Microsoft ve IBM gibi bir çok Amerikan teknoloji şirketinin tepe yöneticilerinin, çoğu kişinin dudak büktüğü Hindistan kökenli yâni Hint ırkından olması sizce Hint ırkının özel olduğunu mu gösterir? Yoksa o yöneticilerin aslında ırklarının değil de kişiliklerinin mi özel olduğunu gösterir? Peki sizce Muhtar Kent, Amerikan içecek devi Coca-Cola'nın tepe yöneticiliğine özel olduğuna inanılabileceğini düşündüğünüz Türk ırkından olduğu için mi gelebilmişti, yoksa sadece kişiliğinin özel olmasından dolayı mı oybirliği ile o göreve getirilmişti?

Sonuç: insanın ırkı değil, kişiliği özeldir. Kişilik, kesinlikle ırktan bağımsız bir varlıktır. İyi olmayı veya kötü olmayı kendi seçer ve bu durum kesinlikle onun ırkına bağlı değildir.

Son düzenleme:
Büyük ihtimal daha yeni öğrendin bu sözün kime ait olduğunu. Ee ne yapalım o da söylediyse bana ne ondan. Mezopotamya'dakiler gibi sonradan gelip Anadolu bizim demiyor en azından milletini sevebilir bunda hiç bir sorun yok.
Burada da Kürtlere laf çarpmış herhalde. Milliyetçilik diğer milletlere saygı duyup kendi milletini sevmek değil miydi? Sizin kafa yapınızdaki adamlar direkt ırkçı işte. Kendi ülkenin çatısı altında yaşayan milyonlarca insanı sebepsizce dışlıyorsun. Konuya yazanların bazıları ümmetçilik yapmış bazıları kafatası milliyetçiliği yapmış, ben iki ideolojiye de yakın değilim. Ne Müslüman olduğun için özelsin ne de Türk olduğun için. Çağın gerisinden gelen bir toplumuz. Zaten üşenmeden tüm sayfaları okudum şu troll arkadaş üstün ırk safsatasına dair hala tek bir argüman sunamamış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı