Sessizleşmek kötü mü?

Sagdan soldan duydugunuz mantiksiz saçma sapan klasik yalan bilgileri bu kadar kullanmamanizi oneririm.

Sana gelirsek kardesim, istemesen dahi konusmani oneririm. Benim buyukbabam cok kucuk yasta babasini kaybetmis ve ilkokullu yaslarindan calismaya baslamak zorunda kalmis. Komur maden isciligi, oradan da 18 yasina girince askerlige falan gecmis. Askerlik oncesinde yaptigi islerde herkes kendinden en az 15 20 yas buyuk. O yuzden o insanlarla da cok konusamamis. Yasitlariyla zaten konusamiyor cunku tum gun calisiyor adamcagiz. Bu yuzden buyukbabam insanlarla konusup iliskiler kurmak da hep zorlanan bir insandi ve buyukbabamin bu ozelligi babama gecmis. Ayni sekilde babamdan da abime bana ve kardesime de bu "okuzluk" yadigar kalmis. Kucukken cok konuskandim ama buyudukce ayni senin gibi gitgide susmaya başladım. Sana soyleyebilecegim bir şey varsa o da sen konusmadikca konusmayi da unuttugundur. O nasıl is ya falan deme. Gercekten oluyor. Insanlarla sosyallesmedikce baskalariyla iletisim kurma yetenegin gitgide dusmeye basliyor sonra yeri gelince insanlara kendini yeterli ve guzel bir sekilde ifade edemiyorsun ve en sonunda insanlar seni hep yanlış anliyorlar. Su an etrafimda bulunan arkadasim diyebilecegim insanlarin cogu kucukken edindigim arkadaslarim sadece cunku onlar beni taniyorlar ve ne kadar kendimi ifade edemesem bile onlar benim aslinda ne demeye calistigimi anliyorlar, anlayis gosteriyorlar. Elimde olsa zamaninda susmaz, kendimi konusmaya ve sosyallesmeye zorlardim. O yuzden senin de mumkun oldugu kadar kendini bu islere zorlamani oneririm.

Aynı şekilde arkadaş diyebildiklerimin hepsi küçük iken tanıştığım insanlar. Ve onlar var diye yeni arkadaş edinme çabası göstermiyorum, gerek duymuyorum.

Sagdan soldan duydugunuz mantiksiz sacma sapan klasik yalan bilgileri bu kadar kullanmamanizi oneririm.

Sana gelirsek kardesim, istemesen dahi konusmani oneririm. Benim buyukbabam cok kucuk yasta babasini kaybetmis ve ilkokullu yaslarindan calismaya baslamak zorunda kalmis. Komur maden isciligi, oradan da 18 yasina girince askerlige falan gecmis. Askerlik oncesinde yaptigi islerde herkes kendinden en az 15 20 yas buyuk. O yuzden o insanlarla da cok konusamamis. Yasitlariyla zaten konusamiyor cunku tum gun calisiyor adamcagiz. Bu yuzden buyukbabam insanlarla konusup iliskiler kurmak da hep zorlanan bir insandi ve buyukbabamin bu ozelligi babama gecmis. Ayni sekilde babamdan da abime bana ve kardesime de bu "okuzluk" yadigar kalmis. Kucukken cok konuskandim ama buyudukce ayni senin gibi git gide susmaya basladim. Sana soyleyebilecegim bir sey varsa o da sen konusmadikca konusmayi da unuttugundur. O nasil is ya falan deme. Gercekten oluyor. Insanlarla sosyallesmedikce baskalariyla iletisim kurma yetenegin git gide dusmeye basliyor sonra yeri gelince insanlara kendini yeterli ve guzel bir sekilde ifade edemiyorsun ve en sonunda insanlar seni hep yanlis anliyorlar. Su an etrafimda bulunan arkadasim diyebilecegim insanlarin cogu kucukken edindigim arkadaslarim sadece cunku onlar beni taniyorlar ve ne kadar kendimi ifade edemesem bile onlar benim aslinda ne demeye calistigimi anliyorlar, anlayis gosteriyorlar. Elimde olsa zamaninda susmaz, kendimi konusmaya ve sosyallesmeye zorlardim. O yuzden senin de mumkun oldugu kadar kendini bu islere zorlamani oneririm.
Net bir kanıt sunmadığım sürece söylediğim şeyler benim fikrim oluyor zaten. Saçma sapan fikrinizi belirtmeden önce biraz anlamaya çalışın.

Zaman ilerledikçe konuşmayı bıraktım sessizleştim. Akrabalarım falan hep bu çocuk çok soğuk diyorlar. Utandığım ya da çekindiğim için değil istemediğim için konuşmuyorum aslında. Mesela aynı ortamda bulunduğum ama konuşmadığım biriyle tanışınca önceden ben senden korkardım gibi şeyler söylüyorlar. Kendimi değiştirmeli miyim?

Eğer ortamı sevmiyorsan veya ortamda senle alakalı bir şey yoksa susmak güzeldir. Dedigin şeyler bende de var. Ben konuşmuyorum zaten konuşunca susturuyorlar genelde. Sondaki senden korkardım gibi sözler için diyeceğim şey muhtemelen bakışların olabilir.

Sessizleşmek kötü bence mesela iyi arkadaşların olsa onlarla konuşursun falan bende aynı durumu yaşadım. Sınıfta çok sessizdim şimdi ailemle bile düzgün konuşamıyorum insanlardan uzaklaşmak veya hiç konuşmamak istiyorum. Ama sosyal biriysen sıkıntı değil bence kötü ortamdaysan sessiz olmak daha iyi bu durumu ben yaşadığım için yazıyorum. Tavsiye vermeyi sevmem insanın kafasında ne varsa onu yapar

Zaman ilerledikçe konuşmayı bıraktım sessizleştim. Akrabalarım falan hep bu çocuk çok soğuk diyorlar. Utandığım ya da çekindiğim için değil istemediğim için konuşmuyorum aslında. Mesela aynı ortamda bulunduğum ama konuşmadığım biriyle tanışınca önceden ben senden korkardım gibi şeyler söylüyorlar. Kendimi değiştirmeli miyim?

Konuşursun çenesi düşük konuşmazsın ölü gibi bu derler bu zihniyetde olan insanlara bir şey beğendiremezsin en iyisi kendin ol.

Çok içe kapanık olmak iyi değildir, insanlarla tanışmanız için onlarla iletişime geçmeniz gerekiyor. Tabii eğer konuşmayı çok sevmiyorsanız çok sosyal olmanıza gerek yok. Gerektiği yerde konuşsanızda yeter. Ayrıca çok konuşmamakla soğuk olmanın bir alakası yok çok konuşmayıp sıcak kanlı, cana yakında olabilirsin.

Bazen sessizlik en iyi cevaptır. Sessiz kalmak istiyorsan kal kendini değiştirme

Susmayın hocam 5 senedir sessizim artık konuşmayı unuttum insanlara mimikle cevap veriyorum. Üstte arkdaşın yazdığı da saçmalık sessizlik zekanı geriletir çünkü bizi biz yapan kelimeler ve anlamları onları da kullanmayacaksan insan olmanın anlamı yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı