Irkçılık kötü mü?

Size asıl püf noktasını söylemek istiyorum: Irk sözcüğü ile aynı dili konuşan, aynı kültürel geçmişe sahip olan insanların oluşturduğu topluluk anlatılır. İnsanların kökeni konusunda dinin verdiği cevaba göre ilk baba Hz. Âdem ve ilk anne Hz. Havva'dır. Yâniten rengine göre ayrı ayrı ilk baba ve ilk anne yoktur, bu kesin olarak belirtilmiştir. Köken bu durumda aynı olduğu için ırkçılık anlamsızdır çünkü her ırk için başlangıç aynı ortak baba ve anne ile mümkün olmuştur. Mantıksal olarak da her insanın bir anne ve babası olacağına göre geriye doğru gidilirse başlangıç noktasında tek bir ortak Ata ve Ana olması gerektiği görülür.

Tüm insanların aynı anne ve babandan gelmesini düşünmek kadar saçma bir şey yok. Her şey ortada ırklar arasında bu kadar fark varken nasıl aynı atadan gelmiş oluyoruz? Bunu evrim bile açıklayamaz.
 
üstün ırk safsatasına dair hala tek bir argüman sunamamış.
Zaten sunulamaz çünkü mümkün değildir. Irk veya soy dışyapı demektir. Oysa insanın aslı dışyapısı değil, gözle görülmeyen içyapısıdır, yâni düşünüp karar veren şahsiyetidir. İnsanların çoğu binlerce yıldır olduğu gibi günümüzde de hâlâ bunu anlayamamışlardır ve kendilerini gözle görülen dışyapı yâni biyolojik beden zannetmektedirler.

Oysa yüzyıllar önce Yunus Emre bakın neler demiş:

"Ete kemiğe büründüm / Yunus diye göründüm"

"Beni bende demen / Ben, bende değilem
Bir Ben vardır bende / benden içeride"

Burada da Kürtlere laf çarpmış herhalde.
Kendi kültürünü yüceltmeye çalışan ve kendilerine Kürt diyen bir topluluk elbette vardır. Şu makâleyi inceleyin lütfen: Mem û zin, bize ne anlatıyor? Bir de şu makâleyi inceleyin: KÜRT'LERİN TÜRK'LÜĞÜ VE KÜRTLEŞEN TÜRKMENLER . Bu topluluktan bazı kişiler böyle bir iddia öne sürebilirler. Doğruluğu veya yanlışlığından ziyâde ırkçılık yapılıyor mu yapılmıyor mu ona bakmak lâzımdır.
 
@qArip göçmensindir. Zira bu ülkede aslen göçmen olanlar dışında, Nihal Atsız gibi; öz ırkını inkar eden ruh hastalarını benimseyip bu toprakların kadim halkına ırkçılık taslayana raslamadım hiç.

İnsanlar, dünyanın her tarafına sonradan yerleştiler, Mezopotamyalılar da senden önce bu topraklara yerleştiler. Dağdan gelip bağdakini kovma taktiğiniz çürüdü artık. Başka taktikler bulun.

@264523 evet, ırklar var ve bu ırklar gayet belirginler. Peki sen; etrafına bir bak, en azında kapı komşundan farklı mısın?
Eğer sen de üsteki yorumu yazan arkadaş gibi, ırkları dış görünüşe bağlamıyorsan, bir kaç soy geriye gidebilir ya da olmadı DNA örneğini alabilirsin. Yani bence bu ırk palavrasına kendinizi daha fazla kaptırıp komik duruma düşmeyin. En azında Türkiye'de ırk diye bir şey yok. Herkes aynı. Bu tarz ezik işleriyle uyraşacağınıza, vatana millete nasıl daha faydalı olurum diye çaba gösterin biraz.

@IBM 3090 VF çok komiksin, yani aslında o palavraları sıkan çok komik...
Düşünün, dili kültürü, gelmişi ve geçmişi yasaklanan bir halk nasıl sonradan o yasaklanan kütür ya da dilin- ırkın bir parçası olabilir ki😁
 
Tüm insanların aynı anne ve babandan gelmesini düşünmek kadar saçma bir şey yok.
Sizin bir anne ve babanız var ve onların da aynı şekilde anne ve babaları var. Bu şekilde zamanda geriye doğru ilerlerseniz başlangıç noktasında tek bir anne ve baba olması gerekir sonucu elde edilir. Bu mantıksal ve matematiksel bir çıkarımdır, Tümdengelim yöntemi olarak bilinir. Birden fazla anne ve baba bireyin aynı anda veya farklı zamanlarda çıkması ve mesela beyaz ırkın beyaz bir ortak ata ve anası, siyah ırkın siyah bir ortak ata ve anası ve sarı ırkın ortak bir ata ve anası olması mümkün değildir çünkü anatomik yapılarının tıpa tıp aynı olması ama fenotipin farklı olması açıklanamaz. Üç veya daha fazla sayıda prototip ata ve ana ile kurulan ailelerden çoğalma akla gelebilirse de bunların niye aynı anatomide oldukları açıklanamaz. Bu verdiğim bilgiler dini açıklamalara göre yapıldı. Sizler bir dine inanmıyor olabilirsiniz, o yüzden size saçma gelmesi doğaldır. Sonuçta din mecburen bir inanç konusu olduğu için elbette bağlayıcılığı yoktur. Fakat bilimsel bilgi ile de başlangıç noktası hakkında hiçbir veri elde edilemez yâni gözlem-ölçüm basamakları olmadan hipotez-teori aşamalarına geçilirse mantıklı bir sonuç bulunamaz, o sadece bilimsel bir varsayım olarak kalır.
 
Sizin bir anne ve babanız var ve onların da aynı şekilde anne ve babaları var. Bu şekilde zamanda geriye doğru ilerlerseniz başlangıç noktasında tek bir anne ve baba olması gerekir sonucu elde edilir. Bu mantıksal ve matematiksel bir çıkarımdır, Tümdengelim yöntemi olarak bilinir. Birden fazla anne ve baba bireyin aynı anda veya farklı zamanlarda çıkması ve mesela beyaz ırkın beyaz bir ortak ata ve anası, siyah ırkın siyah bir ortak ata ve anası ve sarı ırkın ortak bir ata ve anası olması mümkün değildir çünkü anatomik yapılarının tıpatıp aynı olması ama fenotipin farklı olması açıklanamaz. Üç veya daha fazla sayıda prototip ata ve ana ile kurulan ailelerden çoğalma akla gelebilirse de bunların niye aynı anatomide oldukları açıklanamaz. Bu verdiğim bilgiler dini açıklamalara göre yapıldı. Sizler bir dine inanmıyor olabilirsiniz, o yüzden size saçma gelmesi doğaldır. Sonuçta din mecburen bir inanç konusu olduğu için elbette bağlayıcılığı yoktur. Fakat bilimsel bilgi ile de başlangıç noktası hakkında hiçbir veri elde edilemez yâni gözlem-ölçüm basamakları olmadan hipotez-teori aşamalarına geçilirse mantıklı bir sonuç bulunamaz, o sadece bilimsel bir varsayım olarak kalır.

Eğer Hz. Adem ilk insan ve peygamberse kime paygamberlik yaptı? Ondan önce de insanlar vardı, toplum vardı ve o topluma peygamber oldu. Kuranda da Hz. Adem ilk insandır yazmıyor. İlk peygamberdir yazıyor.
 
Düşünün, dili kültürü, gelmişi ve geçmişi yasaklanan bir halk nasıl sonradan o yasaklanan kütür ya da dilin- ırkın bir parçası olabilir ki
Dostum, o kadar acele düşünüp kara vermeyin lütfen, biraz sakin olun. Kürtler denilen topluluğun tarihsel olarak Pers medeniyeti kökenli olduğunu söyleyen dilbilimciler de vardır. Farkındaysan konuyu açan üyenin Türklerin özel bir ırk olduğu görüşüne katılmıyorum, aynı şekilde Kürtlerin veya diğerlerinin de özel olduğu görüşüne hiç katılmıyorum. Ama iddia sahiplerine, sizin verdiğiniz kahkaha tepkisini vermek nedense hiç aklıma da gelmiyor.
 
@IBM 3090 VF tam açamadığım için özgünüm; tepkim size değil, paylaştığınız iddia sahibineydi. (Düşünsenize, bir sabah gözünüzü açıyorsunuz, bir de bakmışsınız yasaklı bir halktan oluşmuşsunuz. Bu komik değil de nedir🙂)
Ve evet, Kürtlerin Perslenden geldiğini ben de bir çok tarihçiden duydum. De, bunların hiç bir önemi yok. Çünkü dediğim gibi, en azında Türkiye'de ırk diye birşeyin olmadığını biliyorum. (Asırlardır aynı ortamda yaşayan ve artık birbirlerinden ayırt etmenin imkansız olduğu bir halkan bahsediyoruz.) Bu bağlamda her türlü ırkçılığı da hem acizlik hem de komik buluyorum.
 
Eğer Hz. Adem ilk insan ve peygamberse kime paygamberlik yaptı? Ondan önce de insanlar vardı, toplum vardı ve o topluma peygamber oldu. Kuranda da Hz. Adem ilk insandır yazmıyor. İlk peygamberdir yazıyor.
Dostum, kendinden sonra gelenlere yâni çocuklarına Peygamberlik yapmış olamaz mı? Ondan önce başka insanların var olduğunu elbette düşünebilirsiniz ama o zaman Hz. Âdem ve Hz. Havva, başlangıç noktası olamaz. Bu ise çelişkidir, çünkü Hz. Âdem'in ilk insan olarak yaratıldığı o kitapta belirtilmiştir. Bir çok dini kaynaktan bunu teyit edebilirsiniz. (Ondan önce yeryüzünde var olanlar insanlar değildi, Cinler denilen farklı bir canlı topluluğuydu. Onların atası ise Cann denilen ve dumansız ateşten yaratıldığı belirtilen bir varlıktı. Bugünkü bilgilerle cinlerin enerji formunda bir beden yapısına sahip olduğu düşünülebilir. Oysa insanların beden yapısı madde formundadır.)

Tekrar belirtmeliyim ki, verdiğim bilgiler inançla ilgilidir ve bilimsel olarak bunlar yok demek yanlıştır çünkü bilimsel bilgi yöntemi bunların doğruluğunu araştırmak için kullanılabilecek doğru araç olamayacağı için bu konuda tek kelime bile söylemesi anlamsızdır, geçersizdir. Bilimin dine karışması ne kadar anlamsız ise dinin de bilime karıştırılması o kadar anlamsızdır. Din, kısaca bilimsel bilgi ile erişilemeyecek konularda söz sahibidir ve inançla ilgili olduğu için "Ey inananlar" hitabını kullanır, "Ey bilenler" değil! Zaten bilinseydi ona din değil bilim denirdi.
 
Son düzenleme:
@GCN Hz. Ademin ilk insan olduğu ve karısının Hz. Havva oluğu tevratta yazmıyor mu? Kuranda ilk insandan bahsediyor mu?
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı