Irkçılık suç mudur?

Bugün bizim sınıftan bir kıza LGBT ve feminizme saygı duymadığımı söyledim ve onlara çöp dedim, "sana dava açacağım." dedi. Bir şey olur mu?

LGBT ve feminizim bir ırk değil ki.
Dava falan açamaz o dombul.
 
"Cinsiyet ayrımı yapmak suç mudur?" diye sorulması gerekirdi. Irkla ne alakası var?

Büyük ihtimalle sizin ve arkadaşlarınızın yaşı biraz küçük.

Sanmam.

İnsanların cinsiyetine, cinsel yönelimlerine her ne olursa olsun saygı duymalısınız ve bir tartışma konusunda aşağılama amaçlı sözde koz haline getirip insanlara karşı kullanmamalısınız.

Arkadaşınıza/arkadaşlarınıza, hassas bir konuda; hassas bir sözde bulunduğunuz çıkarımdan yola çıkarak hakaret etmişsiniz. Size karşı böyle bir karşı tepki gösterilmesi çok normal.

Küçük yaşlardan itibaren, gelecekte de sorun yaşamamak/yaşatmamak adına, bu tip hassas konularda insanlara saygı duyulmasını öğrenmeniz; olgun bir birey olabilmeniz adına önem arz ediyor.
 
Neye göre suç mu? Şimdi mantıken siz hakaret etmişsiniz, saygı duymamanızı anlarım ama direkt çöp demek? Kendi düşünceme göre suçtur. Herkes yöneliminde özgürdür ve buna saygı göstermemiz gerekir, aksi halde aynı durum normal bireylerin başına gelince sızlanmamak gerekir.

Bu arada LGBT, ırk değil cinsel yönelimdir.
 
Bugün bizim sınıftan bir kıza LGBT ve feminizme saygı duymadığımı söyledim ve onlara çöp dedim, "Sana dava açacağım." dedi. Bir şey olur mu?

Bir insanın cinsel tercihi sizi ilgilendirmez. Bende sevmiyorum ama saygı duymadığınızı söyleyemezsiniz.

Kesin dava açar bu arada, hay Allah'ım ya rabbim ya.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı