IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (a) mavi ekran hatası

• Konuyu başlatan 231981
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 29
  • Görüntüleme 2.102

231981

Kilopat
Makaleler
1
Herkese iyi forumlar arkadaşlar. Son 1 haftadır mavi ekran sorunu yaşıyorum fakat 3-4 gündür daha da sıklaştı bu durum. Mutfağa gidip su içip geliyorum sistem reset atmış masaüstü beni karşılar vaziyette oluyor açık bıraktığım programlardan anlıyorum reset attığını. Dün Steam üzerinden biraz oyun oynayayım dedim Left 4 Dead 2 oyununa girdim 10 dakika sonra oyun esnasında mavi ekran verdi daha sonra YouTube üzerinden video izlerken de bir kere mavi ekran verdi. Ben de sanırım Windows ile alakalı sorun vardır dedim Microsoft'un sitesinden en güncel olan 2004 versiyonunu indirdim format attım Pro lisansım vardı onunla lisansladım buraya kadar sorun yok ama ben formatı atalı 3-4 saat oldu bu aralıkta 4 kere mavi ekran verdi şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Blue Screen View ile baktım pek bir şey anlamadım. Yardımcı olabilir misiniz? Formattan sonra hiçbir işlem yapmadım sürücüleri resmi sitelerinden indirip kurdum internet tarayıcımı kurdum bir de bütün Windows Update'leri yaptım başka da bir işlem yapmadım masaüstüm tertemiz. Yardımcı olursanız sevinirim.
Windows 10 2004 Pro kurulu sistemde.

Ek Açıklama 2020-10-07 091251.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilmiyorum. Fakat test ekranında dediğine göre sorunu çözmede katkısı bulunabilir.

Anladım hocam şu an bir sorun yok mavi ekran da almadım hiç ama birazdan XMP'yi kapatıp kullanmaya başlıyacağım bir sorun olursa konuyu güncellerim. Teşekkür ederim.
@Bora Dere

Hocam şu an 2-3 dakika arayla yine mavi ekran vermiş salondaydım geldiğimde reset atmış masaüstünde duruyordu sistem. Sıkılmaya başladım bu durumdan. Ayrıca XMP'yi kapattım hatta BIOS'u da sıfırladım. Bir bakma şansınız var mı acaba?

Son 2 gündür sıkıldım artık yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar da var, çok teşekkür ederim ama hala sorunum çözülmedi. Memtest ile RAM'lerimi 4-5 saat kadar test ettim, hiçbir sorun çıkmadı. BIOS üzerinden XMP'yi kapattım sorun yapıyordur diye, yine aynı. Bazen 10 dakika içinde iki kere mavi ekran verdiği bile oluyor. Şu an güncel olarak USB Port adı altında vermeye başladı mavi ekranları. Sürekli değişiyor neden verdiği. İşin içinden çıkamadım. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Yeni DMP dosyalarınızı paylaşın bir göz atayım.

Yeni DMP dosyalarınızı paylaşın bir göz atayım.

Hocam uyarı almıştım yazamadım kusura bakmayın. Artan mavi ekranlar sebebi ile RAM'lerin yerini değiştirdim sabahtan beri bir kere bile mavi ekran hatası almadım bilemiyorum bu şekilde mi düzeldi ama normalde mavi ekran aldığım zamanlarda da bu şekilde oluyordu bazen uzun süre mavi ekran çıkmıyordu bazen art arda veriyordu. Bekliyorum hala yine mavi ekran verirse güncel dump dosyasını vereceğim.

İlginç bir sorun ile uğraşıyorum şimdi de. 2-3 gün evvel biliyorsunuz mavi ekran sorunu için konu açmıştım şu an hala sistem mavi ekran vermedi. RAM'lerin yerlerini değiştirdim sadece sanırım bu sayede çözüldü bilemiyorum ama hala mavi ekran vermediğine göre çözülmüş olabilir. Lakin bu günde bu sorunu yaşadım. Kasaya en ufak bir çarpmada dahi anında mavi ekran veriyor sistem. Hala çözemedim. Sistemi kasadan söküp tekrar kasaya topladım kablolama da gayet düzgün kasam müsait çünkü. Ama hala devam ediyor. Kasaya dokunduğum an mavi ekranı yapıştırıyor? Ne yapmam gerekiyor sizce?

@yika38

Son düzenleyen: Moderatör:

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı