IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası

OsmanDemirxx

Femtopat
Katılım
25 Ocak 2022
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hiçbir sıkıntısı yok bilgisayarımın durduk yere bu hatayı aldım sebebi nedir sizce? Çözmek için ne önerirsiniz teşekkürler.

Mavi ekran alıyorum kapanıyor kendi kendine.

1671197932047.jpeg
 
Minidump dosyalarınızı paylaşın.
 
Minidump dosyalarınızı paylaşın.

Buyurun değerli hocam incelerseniz sevinirim.
 
Hayır hocam alakası yok boşuna uğraşmayın.

Hocam PC kapanıp açılıyor yeni yeni böyle olmaya başladı arada bir mavi ekran veriyordu bugün açayım dedim sistemi renkler falan gitmiş siyah beyaz olmuş formatladım düzeldi lakin sanki termal macun istiyor gibi sistem sizce termal macun sürmeli miyim? 2 yıldır sürmedim sanırsam yeni sistemlere sürülmeli mi format atmama rağmen bilgisayar CPU ve ekran kartı diski kendi kendine yükselip iniyor çözümü biliyor musunuz? Teşekkürler.

Deneyin. Benim için çalıştı.

Yine de bir deneyeceğim. Teşekkürler.
 
Buyurun değerli hocam incelerseniz sevinirim.
Bu minidump inceleme olayına tam hakim değilim ama yine de baktım. Dört adet dump dosyasından ikisinde memory_corruption, diğer ikisinde dxgmms2.sys sürücüsü ile ntkrnlmp.exe dosyasına işaret ediyor.

Benim aklıma sadece iki şey geldi.
1- Ekran kartı sürücüsü
2- RAM arızası

İlk önce DDU ile mevcut ekran kartı sürücüsünü tamamen sil. Sonra yalnızca kendi sitesinden indirip sürücüyü yükle. Yine bu hata çıkarsa BIOS üzerinden XMP(veya DOCP olarak geçer) kapatıp bir süreliğine böyle kullan. Bu esnada sorun çıkmazsa RAM problemlidir. Veyahut direkt olarak memtest86 çalıştırıp RAM'leri test et.
 

Geri
Yukarı