İş Bilgisayarı Önerisi

Sinan AKDAŞ

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle zaman ayırıp cevap veren herkese teşekkürler.

Üst seviye bir iş bilgisayarına ihtiyacım var. Taşımaya uygun olacak kadar hafif olmalı (en fazla 15,6 inç üstü kesinlikle olmamalı) ama malzeme kalitesi Premium bir hissiyat vermeli ve sağlam olmalı. Şarjı uzun süre gitmeli. Type-C ve Thunderbolt 4 gibi girişleri olmalı. i7 işlemciye sahip en az 8 mümkünse 16 GB RAM'li olmalı. Önemsiz olanlar; ekran kartı, Windows'lu olup olmayışı.

Baktıklarım arasında böyle bir model var ama bu model aşağıdaki modellerin neredeyse 2 katı olacak kadar pahayı hak eder mi bilemedim.

Monster tarafında Huma modellere baktım, ederine göre çok pahalı gibi geldiler.

Bu model hoşuma gitti her şey var gibi ama biraz daha ince olabilseydi tam süper olacaktı.

Başka da kayda değer bir model bulamadım.

Konu hakkında bilgisi olan herkesten yardım bekliyorum önerilerinize açığım.

Edit = 15k civarı bir şey bakıyorum ama 20k ya çıkabilirim değecek bir ürünse.

Son düzenleme:
Maksimum çıkabileceğin bütçe nedir? Çünkü paylaştıklarının arasında fiyat ve özellik olarak çok belirgin farklar var. Bütçene göre en üst seviyeye bakalım birlikte.

Çok teşekkürler, belirtmeyi unutmuşum mümkünse 15k ama 20k maksimum diyebiliriz.

Dediğiniz gibi fiyat olarak çok fark var ama işlemci olarak pek fark yok gibi. O farkı ne oluşturuyor ve o farka değiyor mu merak ediyorum.
Bütçe?Macbook alabilirsiniz.
Teşekkürler, Aslında macbook alacaktım ama kullandığım program macde çalışmıyor ne yazık ki.
15k civarı ayırdım ve maksimum 20k ya çıkabilirim.

Çok teşekkürler, belirtmeyi unutmuşum mümkünse 15k ama 20k maksimum diyebiliriz.

Dediğiniz gibi fiyat olarak çok fark var ama işlemci olarak pek fark yok gibi. O farkı ne oluşturuyor ve o farka değiyor mu merak ediyorum.

Teşekkürler, Aslında macbook alacaktım ama kullandığım program macde çalışmıyor ne yazık ki.
15k civarı ayırdım ve maksimum 20k ya çıkabilirim.
Olayı sadece işlemci olarak algılamamak gerek. Tüm donanım parçaları performansa bir değer katar. O nedenle bu konu hassastır. Ekran kartı da olması önemli dediyseniz eğer harici ekran akrtlı modellere bakmalısınız.

Bu ikisi seni uzun yıllar götürür. Tam olarak nasıl bir iş için kullanacağını bilmiyorum ama görüntü olarak daha oturaklı, sade olanları paylaştım. Belki bu linktekilerden daha ucuza bile bulabilirsin.

Olayı sadece işlemci olarak algılamamak gerek. Tüm donanım parçaları performansa bir değer katar. O nedenle bu konu hassastır. Ekran kartı da olması önemli dediyseniz eğer harici ekran akrtlı modellere bakmalısınız.

Bu ikisi seni uzun yıllar götürür. Tam olarak nasıl bir iş için kullanacağını bilmiyorum ama görüntü olarak daha oturaklı, sade olanları paylaştım. Belki bu linktekilerden daha ucuza bile bulabilirsin.
Ekran kartı önemsiz, olmasa bile şahsen eksikliğini pek hissetmem. Senede toplam oyun sürem 30 saat bile değil varsın olmasın derim.

Tasarımına çok takılmıyorum, yani oyun bilgisayarı gibi görünmesi sorun değil.

Bunun fiyatı uygun olsaydı bunu düşünebilirdim. Fiyatın pahalı olmasına neden olan qhd ekran dokunmatik ekran vs gibi özellikler benim için önemsiz.

Önerdiğiniz cihazlar için de teşekkürler ama bilmediğimden soruyorum. Hem sizin önerdiğiniz cihazlar hem benim yazdığım summit e16

Bu modelden üstün gözükmüyor.

Bu durumda bu modelin ekran kartını nerdeyse hiç kullanmasam bile monster tulpar modeli daha mantıklı olmaz mı?

Aslında aradığım şey i7 1195-85 en kötü 65 olsun, 16gb ram, 512gb ssd olsun, kilosu 1,5 u geçmesin, şarjı uzun gitsin(10 saat civarı), malzeme kalitesi çok sağlam olsun, mümkünse numerik tuşları olan 15,6 full hd ips ekrana sahip olsun. Çok şey istiyorum galiba. :)

Aslında aradığım şey i7 1195-85 en kötü 65 olsun, 16 GB RAM, 512 GB SSD olsun, kilosu 1,5 u geçmesin, şarjı uzun gitsin(10 saat civarı), malzeme kalitesi çok sağlam olsun, mümkünse numerik tuşları olan 15,6 Full HD IPS ekrana sahip olsun. Çok şey istiyorum galiba. :)

Çok istediğiniz bir şey yok. Bütçeniz 15.000 civarında olduğu için bunları istemek en doğal hakkınız. Ses konusunda sessiz mi olsun?

Çok istediğiniz bir şey yok. Bütçeniz 15.000 civarında olduğu için bunları istemek en doğal hakkınız. Ses konusunda sessiz mi olsun?
Cevabınız için teşekkürler, mümkünse sessiz olsun ama olmazsa olmaz bir özellik değil sessiz oluşu.

Bir de anlamadığımdan soruyorum 17k civarı para verip i7 11800h işlemcili laptop almak varken i7 1195-85-65 işlemcili laptop almak yanlış bir tercih mi olur, sanki fazlasını alabiliyorken az almak gibi mi olur?
Bazı bilgisayarları tanıtırken işlemcinin orada evo yazıyor. Tüm i7 11xx serileri evo değil mi? Yoksa sadece bazıları mı evo?

Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkürler, mümkünse sessiz olsun ama olmazsa olmaz bir özellik değil sessiz oluşu.

Bir de anlamadığımdan soruyorum 17k civarı para verip i7 11800h işlemcili laptop almak varken i7 1195-85-65 işlemcili laptop almak yanlış bir tercih mi olur, sanki fazlasını alabiliyorken az almak gibi mi olur?
Bazı bilgisayarları tanıtırken işlemcinin orada evo yazıyor. Tüm i7 11xx serileri evo değil mi? Yoksa sadece bazıları mı evo?
15 Watt versiyonlara EVO deniyor.

15 Watt versiyonlara EVO deniyor.
Teşekkürler, sanki bazı laptoplar kendilerine özel gibi sunmuş o durumu. Bunun gibi

Tulpar T5 V20.3 e göre aşağıdaki nasıldır sizce?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı