İş fikri mantıklı mı?

roxy34

Centipat
Araç içi kişiselleştirme showroomu.
  • Premium direksiyon kılıfları.
  • Özel tasarım koltuk kılıfları (deri, nubuk, camo, vs.)
  • Araç içi ambiyans LED ışıklar.
  • Koku sistemleri (parfümlü fanlar, difüzör)
  • USB sistemleri, ekran entegreleri.
  • Arka koltuk organizer, masa, tablet tutucu.
  • Araç içi mini buzdolabı / çöp kutusu / vakumlu temizlik ürünleri.
  • Kampçılar için koltuk arkası yatak aparatları vs.
Bunun gibi şeyler.

Ustalarla anlaşsam müşterileri ben bulup ustalara komisyon versem ama benim markam adı altında çalışsalar mantıklı mı bu iş? İşi büyütürsem kendi ustalarımla çalışırım.

Hocam iş fikri şahsa münhasırdır. Tutup tutmayacağını, sizin çalışma özveriniz ve piyasa talebi belirler.
Yakaladığım bir kaç noktayı sizinle paylaşabilirim. Bahsettiğiniz iş planında, 4 farklı iş birimi var; elektronik, kozmetik, tekstil ve genel tüketim ürünleri.
Öncelikle elektronik yönetmeliği çok katıdır, garanti koşulları; teknik servis hizmetinizin olması ve olası bir aksaklık(aracın elektronik sistemine hasar verme vs.) sigorta yaptırmanız gerekir ve bu sigorta poliçeleri genelde 300 araç bedeli üzerinden belirleniyor.
Kozmetik için ise, koku verici difüzörler ve araç içi ambiyans kokularının üretiminde; belirli standartları karşılamalı, IFRA belgeli esanslar kullanmanız gerekiyor. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin koyduğu koşullar.
Tekstil konusuna çok hakim değilim.
Genel tüketim ürünlerinde çok ağır yönetmelikler yok, sadece plastik kalitesi, gıda ile uygunluk vs öne çıkıyor bildiğim kadarı ile.
Belki, tek iş birimi ile başlangıç yapmak sizin için daha doğru bir adım olabilir.
Böylece elinizdeki bütçeyi her ürünü orta-düşük kalitede yaptırmak yerine, premium ürünler yaptırmak için kullanabilirsiniz.
Yolunuz açık olsun.

İlk başta işe o kadar para yatırmak bence pek mantıklı değil. Düşük bir bütçe ile başlayıp sektörü ve talebi gördükten sonra büyümeni tavsiye ederim ayrıca ürünleri iyi araştırmak gerekiyor. Bir sürü satıcı aynı ürünü farklı fiyatlara satabiliyor bana göre önemli olan kaliteli olması ee bu işinde vatanı Çin'dir ilk başlarda ürünü nasıl getirtebiliriz vergiler falan gibi bir sürü süreç var onları araştırmanı öneririm ayrıca bu işler Türkiye'de reklam ile parlar güzel reklam yapıp güzelce pazarlar isen tutabilir.

Cevaplarınız teşekkür ederim

Bende saydığım işlerden birkaç tanesi ile yapmak istiyorum. Halihazırda bu işi yapan ustalara ilk başta müşterileri ben bulsam onlara yaptırsam ama onların yaptığı benim markam adıma olacak bende onlara bunun karşılığında ücret ödeyeceğim ben böyle düşünmüştüm işler çoğaldığında ise işleri kendi ustalarımla yapmak isterdim. İlk başta komisyon usülüyle yani.

En iyi demo, potansiyel müşterileriniz ile konuşmaktır. Vakit kaybetmeden, ustalarla görüşün ve ürünleri sipariş ettiğinizi; 1 ay içinde ulaşacağını ve sıcak bakıp bakmayacağını araştırabilirsiniz. Kendinize bir hedef belirleyin. 10 Atölye ile görüşün, örneğin 3 olumlu yanıt alırsanız başlayın gibi. Böylece, piyasa talebini de görmüş olursunuz; ustalar size neye ihtiyaç olduğunu söyler. Korkusuzca ilerleyin, iş yapmak isteyen insan ile herkes konuşur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı