İş Görüşmesinde Nasıl Konuşmalıyım?

Makaleler
49
Ben engelli [Ruhsal ve duygusal bozukluk (şizoafektif de deniyor.)] bir bireyim. Yarın özel bir koleje temizlik personeli olarak gireceğim. Kendim hakkımda nasıl konuşmam gerekir? Şizoafektif bozukluk, şizofren değil. Bipolar bozukluk adı altına giriyor. Sanalda tanımadığım insanlar ile konuşuyorum fakat reel hayatta nasıl konuşuyorum bilmiyorum. Psikoloğum kendini rahat bir şekilde anlatıyorsun diyor. Konuşmada herhangi bir sıkıntı yokmuş yani. Uzun lafın kısası derdimi anlatırken ve iş görüşmesinde göze batan (iyi biri anlamında demek istedim) biri olmak istiyorum. Nasıl konuşmam gerekir?

Ben engelli [Ruhsal ve duygusal bozukluk (şizoafektif de deniyor.)] bir bireyim. Yarın özel bir koleje temizlik personeli olarak gireceğim. Kendim hakkımda nasıl konuşmam gerekir? Şizoafektif bozukluk, şizofren değil. Bipolar bozukluk adı altına giriyor. Sanalda tanımadığım insanlar ile konuşuyorum fakat reel hayatta nasıl konuşuyorum bilmiyorum. Psikoloğum kendini rahat bir şekilde anlatıyorsun diyor. Konuşmada herhangi bir sıkıntı yokmuş yani. Uzun lafın kısası derdimi anlatırken ve iş görüşmesinde göze batan (iyi biri anlamında demek istedim) biri olmak istiyorum. Nasıl konuşmam gerekir?
Seni iş görüşmesinden sonra kafasından silecektir bile. Gelişi güzel anlat, utanıyorsan utangaç olarak davranabilirsin. Vali ataması yapılmayacak, temizlik görevlisi alınacak bunun için temiz ve güleryüzlü bir diksiyonla gidersen iş görür.

Ben yine de destek almak istedim, dalga geçilmek için değil.
Dalga geçmedim. Dalga geçtiğimi kim söyledi? Bir eleman alıcak olsan müdür olarak alacağın kişiyi mi daha çok araştırırsın yoksa temizlik görevi için alacağın kişiyi mi? Patron olarak düşünürsen temizlikçi için diksiyona ve güleryüzlü olmasına bakarsın. Psikolojik sorununa bakmazsın.

Dalga geçmedim. Dalga geçtiğimi kim söyledi? Bir eleman alıcak olsan müdür olarak alacağın kişiyi mi daha çok araştırırsın yoksa temizlik görevi için alacağın kişiyi mi? Patron olarak düşünürsen temizlikçi için diksiyona ve güleryüzlü olmasına bakarsın. Psikolojik sorununa bakmazsın.
Kusura bakmayın yanlış algıladım. Pardon. Attığım ifadeyi de düzelttim.

Öncelikle kendin ol ve sıkılmamaya çalış. Akıcı konuş ve her şeyi biliyorum havasında kesinlikle olma. Deneyim sorarlarsa doğru bir şekilde anlat. Benimle görüşmeye gelenlerde hep dikkatimi çekiyor ya çok laubali oluyorlar ya da çok sıkılgan. Rahat ve akıcı konuşman yeterli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı