Market işinde 2 ay çalıştım. Kaç kere söylenen saatte evde oldun dersen hatırlamıyorum o derece. Sayım olur, mesai bitiminden sonra onla uğraşırsın. Sayım günü olduğu an yani işi bırakmak istiyorsun. O kadar uğraştırıcı bir iş ki yap yap bitmiyor. Kasada açık çıkar onla uğraşırsın. Marketi kapatacaksın, bir saat temizlikle uğraşırsın. Marketi açacaksan daha erken gidip her şeyi ayarlaman gerekir. Tarihi geçmiş ürünleri kaldırman gerektiği için onlara bakman lazım. Bir yerden sonra artık çok can sıkıcı oluyor. 12 saatten fazla çalıştığım günleri biliyorum. Eline ne geçiyor dersen hiçbir şey. İnsanlarla uğraşmak ise çok farklı. Adamın biri geliyor bu niye böyle, bu neden şöyle deyip duruyor. O sırada farklı işin olmasına rağmen onla uğraşmak zorundasın ve bazıları laftan da anlamıyor. İnsanın küfür edip gidesi geliyor da bir şey diyemiyorsun. Ha bir de işin olmadığı halde yapmak zorunda olduğun şeyler var. Örneğin içeri malları almak gibi genelde bunu yapmıyorsun ama bazen yapmak durumunda kalıyorsun veya paletler sığmıyor diye paleti kesmek gibi. Yani kölesin. Her işi yapmak zorundasın.
Fakat çalış ya birkaç aydan bir şey olmaz merak etme. En azından ortamı görürsün. İnsanlarla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu görürsün.
Benim tavsiyem berberde çalışman. Hem temiz ortam, hem iş öğrenirsin. Belki markete göre daha az para kazanabilirsin ama en azından temiz ve biraz daha rahat işin olur.