İş için 18 bin TL sistem önerisi

Farukk44

Hectopat
Arkadaşlar şu an işimde kullandığım PC i5 4670 ve 16 GB RAM'dan oluşuyordu ve neredeyse ancak yetiyordu, sistemi yenilemeye karar verdim. Kasa için bütçem 18 bin TL'yi aşamaz.

Yeni bilgisayardan en büyük beklentim, stabil ve arıza çıkartmayan, takılıp mavi ekran vermeyen bir sistem olması. Ek olarak da 15 20 dakikalık boşluğum olduğunda bana CS 2 gibi oyunları rahatça takılmadan oynatması.

1 - Nova APU | AMD Ryzen 5 5600G | 2 x 8 GB DDR4 | 512 GB SSD Hazır Sistem - incehesap.com

2 - APU-SEA/ AMD Ryzen 5 5600G/16GB DDR4/500GB M.2 SSD/Sistem Tavsiyesi |ITOPYA.COM

3 - IT-OPEN V9/ INTEL Core i3 12100F/ ASUS Dual GeForce RTX 3050 6GB/ 16GB DDR4/ 500GB M.2 SSD/Geforce RTX Sistem Tavsiyesi |ITOPYA.COM

4 - https://www.itopya.com/yusuf-kayaal...on-rx-6600-8gb-16gb-ddr4-500gb-nvme-m2_h28188

5 - Crystal 5A APU - Game Garaj

Bu kasalardan hangisi iş için daha uygun olur? Bilenler yardımcı olursa çok makbule geçer. Daha iyi önerileriniz varsa, onları da söylerseniz fikir vermiş olursunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
O Kadar para vermişken ekran kartsız bir sistem almak ne kadar mantıklı olur bilmiyorum ama bence hiç mantıklı değil. Bu fiyatlara zaten ekran kartlı güzel bir sistem alabilirsin. Ben şöyle yorumluyorum;
1. Sistemde ekran kartı yok eledim
2. Sistem de aynı şekilde
3. Sistem işlemciden ötürü kaybediyor işlemcinin 12mb l3 önbelleği var
4. Sistem alınabilir. İşlemcisi bu segment kasalarda en iyi işlemcidir. Ekran kartı amd'ymiş. Nvidia bazında 3060'lı ekran kartına tekabül ediyor. Fakat disk'i değiştirmeni tavsiye ediyorum. 100 tl daha fazla verip WD marka disk alabilirsin.
5. Sistemi de ekran kartı olmadığı için eliyorum.

Alternatif olarak şunu buldum https://www.itopya.com/phoenix-3050...tx-3050-6gb-16gb-ddr4-500gb-nvme-m2-ss_h27764
Biraz daha pahalı fakat ekran kartının nvidia olmasından ötürü alınır.

O kadar para vermişken ekran kartsız bir sistem almak ne kadar mantıklı olur bilmiyorum ama bence hiç mantıklı değil. Bu fiyatlara zaten ekran kartlı güzel bir sistem alabilirsin. Ben şöyle yorumluyorum;
1. sistemde ekran kartı yok eledim.
2. sistem de aynı şekilde.
3. sistem işlemciden ötürü kaybediyor işlemcinin 12MB L3 önbelleği var.
4. sistem alınabilir. İşlemcisi bu segment kasalarda en iyi işlemcidir. Ekran kartı AMD'ymiş. NVIDIA bazında 3060'lı ekran kartına tekabül ediyor. Fakat Disk'i değiştirmeni tavsiye ediyorum. 100 TL daha fazla verip WD marka disk alabilirsin.
5. sistemi de ekran kartı olmadığı için eliyorum.

Alternatif olarak şunu buldum https://www.itopya.com/phoenix-3050...tx-3050-6gb-16gb-ddr4-500gb-nvme-m2-ss_h27764
Biraz daha pahalı fakat ekran kartının NVIDIA olmasından ötürü alınır.

Sizin bulduğunuz sistem iyi görünüyor, ancak bütçemi aşıyor.
18 bin TL'nin altında kalmam gerek.
AMD ekran kartının sorunları var mıdır diye korkuyorum açıkçası.

3. Sistemi alabilirsin ramazandan sonra aynı sistemi bende almayı düşünüyorum ayrıca 18k bütçen varsa almışken ekran kartlı olanları al o yüzden apu sistemleri elemelisin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı