İş tavsiyesi

Selamünaleyküm arkadaşlar. 17 yaşındayım. Hayatım için uzun vaadeli hiçbir plan yapmadım. 11. sınıfım ve derslerim çok iyi değil. Üniversiteye gitmeyi düşünüyorum ama orta seviye bir bölümde ya hemşirelik ya da fizyoterapi okumayı düşünüyorum şu anlık. Bu yaz sanayide çalışacağım. Babam yazılımcı fakat o konulardan hiç anlamadığım için ilgimi çekip çekmeyeceğini de bilmiyorum. Kısacası tembel ve sorumsuz bir vasıfla gençliğe giriş yapıyorum. Yine de internet üzerinden olur başka türlü olur 3-5 kuruş bir şeyler kazanabileceğim, üstümde kendimi geliştirebileceğim bir alan keşfetmek istiyorum. Level atlayıp gelişmeli oyunları da çok severim. Ticaret olabilir, bir şeyler tasarlama olabilir bir zanaatkarlık olabilir var mıdır bir tavsiyeniz? Sizler bu veya daha erken yaşlarda ne işler yaptınız?
@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE
Tecrübe Kazanacağın İş Olarak Sanayi Olabilir Kendini Geliştirip Usta Olabilirsin Veya Birkaç Yıl Başka Meslekler Deneyerek 20 Yaşına Geldiğinde Tır Şoförü Olup Oturduğun Yerden Para Kazanabilir Yeteneğini Geliştirerek Maaşını 17 Bin Türk Lirasına Katlayabilirsin
 
Babam Turizm Otelcilik okuduğu yıllarda Antalya'da böyle bir şey yapmış. Kötü alışkanlıklar edinmiş o dönemlerde. O yüzden küçüklüğümden beri çok sıcak bakmadım bu işlere.
Kötü alışkanlıklar derken içki içmek falansa Antalya ve İzmir gibi lüks şehirlerde zaten herkes sokakta blie içki içiyor.
Bunun için otellere iş başvurusu falan mı yapmak lazım? Bu yaz için olmasa bile bundan sonraki dönemler için düşünebilirim.
Evet otellere başvuru yapman lazım. Ancak, lüks şehirlerde çalışma şartları diğer şehirlere göre çok daha ağır haberin olsun. Özellikle otellerde can kurtaran vb. olursan güneşin altında beklemen bile gerekebilir.

Eğer yok yapamam benim canım tatlıdır falan diyorsan hiç bulaşma.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı