İş tavsiyesi

Yol yaptı yol

Hectopat
Bundan önce sadece 7 ay kadar çalıştım 18'i tam doldurmadığım için sigortasız idi. Şimdi 1 ay var doldurmama Ve açık lise'den okuyorum bu arada.. Çok çabuk yorulup sıkılıyorum en kötü yanım bu zaten.. Herhangi bir konu da pek bir bilgim yok yani ekstra bir bilgim yok.. Bende çok kararsızım hangi işte çalışsam diye yani şu işte şu konu da çalışmak istiyorum diye de bir şey söyleyemiyorum ancak mekanik daha çok fiziksel işler de emir verilme gibi işleri hiç sevmiyorum diyebilirim ki biliyorum ülkenin haline bakılınca bu pek mümkün değil.. Cumartesi pazar tatil olan işler mevcut ama tabi ki normal birisini almazlar diye tahmin ediyorum.. Daha önce çalıştığımda kabus gibi çok kötü zamanlar geçirdim bu yüzden şimdi baya bir seçerek iş arıyorum.. Kısaca sadece şu anlık düşündüğüm cumartesi ve pazarı olmaması hangi işe yönelme konusunda bir fikrim yok.. Neleri seviyorsun uğraşıyorsun derseniz: bilgisayarla ilgileniyorum derim anlık aklıma gelenler bunlar.. En kısa süre de de girmem gerekiyor bir yere..Sizlerin değerli yorumlarınızı merak ediyorum ve şimdiden teşekkürler..

Son düzenleyen: Moderatör:
Emir verilme durumdan kaçış yok yarın pazarlamadan sorumlu müdür olsan gene üstünde birileri sana emir yağdıracak.

Migros gibi büyük marketlerde çalışabilirsin. Paran gününde yatar, hafta sonu yarım gün çalışırsın, genelde hafta sonu yarı zamanlı çalışanlarda olduğu için rahat edersin. Tabii çalışma planına göre bu değişir, hafta sonu yerine hafta içi tatil verebilirler.

Her işi yaparım abi diyenlerdensin dostum geçmiş olsun amelelik kaçınılmaz. En kısa sürede kendine bir şeyler katmanı öneriyorum. Bilgisayarla ilgileniyorsan bi' bilgisayarcı da çalışabilirsin ne kadar bilgili olduğuna göre de değişir belki Vatan vb. gibi bir yerde de iş bulabilirsin. Emir almayı kimse sevmez zaten merak etme kimse bayılmıyor, ülkeyle de alakası yok bunun seni ben herhangi bir Avrupa ülkesine de göndersem vasıfsız olduğun için yine amelelik yapacaksın.

Bir mesleğin yoksa bu aradıklarını bırak, maaşını gününde almak için bile dua edersin. Mesleğin olsa bile herkes bir yönetici, kendisinden bir üstteki rütbe kişi tarafından yönlendirilir. Hem mesleğin yok hem de güzel şartlar altında iş arıyorsun. Bir emir altında çalışmak istemiyorsan kendi işini kurabilirsin...

40 yaşına bile olsan o emri her türlü veriyorlar. Ondan kaçmak mümkün değil yani.

Bulaşıkçılık gibi zor, az para kazanılan, sigortasız işlerde çalışmak pek mantıklı değil. Kasiyerlik deneyebilir ya da format falan atabiliyorsan, onun yanında birkaç şey vesaire yapabiliyorsan bir bilgisayarcının yanına girebilirsin. Fakat bilgisayarcı olunca ilk zamanlar para kazanılamıyor ya da az para verilebiliyor maalesef. Çünkü geçici bir işten ziyade, iş öğreneceğin, emek vereceğin, yükseleceğin ve yıllar sonu en nihayetinde kendi dükkanını açacağın bir iştir. Sigorta yapılacağını pek sanmıyorum.

Otellerin, şirketlerin falan güvenlik kamerasını yapan yerler var oralar alıyor lise mezunlarını. Bir tanıdık abi oraya girmişti. 1800 TL alıyordu bir de patronu iyi olduğu için abiye GTX 1050 Tİ'li bilgisayarını vermişti :D Eğer denk gelirsen girebilirsin. Geçen anlatıyordu otele kamera dikmişler deli gibi para almışlar bir de patronu prim vermiş üstüne 2500 TL gibi bir şey almış iyi çalıştığı için.

Sana bir tavsiyem olacak. Tesisatçılık öğren. Su tesisatı, kalorifer tesisatı döşemeyi öğren. Çıraklık yap, sertifika programlarına katıl. Uğraşamam dersen git sanayi sektöründe çalış.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı