İş yeri sahibi olmadan önce işletme okumak mantıklı mı?

salamancalar

Hectopat
Arkadaşlar soru bazılarınıza saçma gelebilir ve ne gerek var ilk git iş öğren, okuldaki öğrettikleri ile gerçek yaşam bir değil vs. diyebilirsiniz, ama öncelikle ben zaten iş öğrenme aşamasında ilerledim 2 yıldır çalışıyorum. Pek açmayacağım konuyu ama ileride çok büyük ihtimalle yurt dışında aileme ait olan 1-2 iş yerinin doğal sahibi olacağım, ama şimdilik Türkiye'deyim. Bunları da göz önünde bulundurarak sizce işletme okumak mantıklı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Boğaziçi işletme okumayacaksan mantıklı değil.

Merhaba sorunun hiç de saçma değil, aksine gayet mantıklı bir soru. Zaten iş dünyasında deneyim kazanmış ve gelecekte yurt dışında aile işlerini devralacak biri olarak işletme eğitimi almak sana çok faydalı olabilir. İşletme okumak, işin pratik yönünde zaten tecrübeli olduğun için teorik bilgiyle bu deneyimi desteklemeni sağlar. Finans, pazarlama, insan kaynakları gibi alanlarda bilgi sahibi olmak, iş yerlerini yönetirken karşılaşabileceğin karmaşık sorunları daha iyi çözmene yardımcı olur. Ayrıca yurt dışında iş yapmayı planladığın için, uluslararası işletme stratejileri hakkında bilgi edinmek de seni bir adım öne geçirebilir.
İşletme eğitimiyle hem teoriyi hem de pratiği birleştirerek daha donanımlı bir iş lideri olabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı