Kasım_0
Centipat
Dayım Güney Afrika'da yaşıyor senelerdir. İster inan ister inanma capetown sehri ve çevre sehirlerdeki refah ve kaliteli yaşamı Türkiye'de bulamazsın. Johnesburg kötü bir şehir suç açısından kabul ediyorum ama alım gücü enflasyon insan hakları hukukun üstünlüğü vb. Güney Afrika Türkiye'den daha iyi. Sırf ismi Afrika diye bir şey bilmeden cahil cahil konuşmakta bizim milletin has özelliği galiba.
Evet mantıksız. Seçim şansın olsa Türkiye'de yaşamayı seçer miydin?
Bu kelimenin nesi size battı tam olarak? Evet mantıksız ve Türkiye aynı istikrarla çakilmaya devam ederse 10-15 seneye çok daha mantıksız olacak. Atatürk'ün kurduğu Türkiye olmadığı sürece Türkiye'de yaşamak mantıksızdır. Ha tabii doğduğunuz ülke Soma'li falansa Türkiye'de yaşamayı mantıklı bulabilirsiniz.
Hocam tamam bende şartları biliyorum nasıl bir halde olduğumuzu biliyorum bana batan bir şey yok yanlış bir şey dediysem kusura bakmayın. Benim demek istediğim yaşamak mantıksız demek abartı bir cümle yani evet paramız her geçen gün değer kaybediyor ama en azından orta doğu'daki bir İran değiliz bir Suriye değiliz. Yaşam şartları kötü ama yaşamak mantıksız değil.