İş yerinde birisini hırsızlıkla itham etme nedeniyle işten atılır mıyım?

NationalScore

Centipat
Katılım
20 Mart 2023
Mesajlar
62
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
A101'de çalışıyorum 12 gündür. İlk iki gün bana ortak kasa verildi ve ben bilmiyordum bu olayı. Bugün öğrendim ki ilk iki günde o kasadan 1100 TL açık çıkmış ve yarı yarıya ödenmesi gerekiyormuş.

Ben bu parayı duyunca dayanamadım müdüre dedim o kasadan para alınmış iki günde o kadar açık çıkamaz dedim diğer bakan elemanı suçlayıcı konuştum. Müdür zaten o gün yoktu onunla alakası yok onu ima eden bir şeyde yoktu zaten. Müdür söylediğin çok saçma sapan, söylediğin şey farklı yerlere çıkıyor hırsızlık ithamı yapıyorsun filan dedi bayağı kızdı. Ama akıl var mantık var 1100 TL açık nasıl çıkabilir? Kızın başka günlerde de açığı varmış 85 TL filan.

Müdüre daha sonra uzun bir mesaj attım durumu izha eden durumun onunla alakası olmadığının farkında olduğumu ancak 2 günde hata ile böyle bir açık çıkmasının mümkün olmadığını, güven sorunumun ondan kaynaklanmadığını, kasalara şifre koyulup sadece kendisinin ve benim bilecek şekilde ayarlanmasını filan istediğimi yazdım. Bu nedenle müdür bana zıt belleyip işten atabilir mi? Daha önce hiç çalışmadım ama çalışmaya devam etmek istiyorum en azından 1 ay dolana kadar beni çıkartır mı bu nedenle?

Not bugün sabah kasamı sayarken fazla para vardı normalde kasada başlangıçta 300 olması gerekmesine rağmen 350 vardı. Bunu ben elbette gidip söyledim fazla para var diye haber verdim.
 
Müdüre bir şart koşun ortak kasa değil de size tek kasa versin eğer o kadar fazla açık çıkarsa bütün ücreti ödemeyi talep edin.
 
Müdüre bir şart koşun ortak kasa değil de size tek kasa versin eğer o kadar fazla açık çıkarsa bütün ücreti ödemeyi talep edin.
Zaten 2.günün sonunda kasalar ayrıldı açıkları duyunca hem müdür bunu söyledi hem de ben ısrar etmiştim ayrılması konusunda. 10 gündür tek bakıyorum sayarak alıp sayarak veriyorum hep fazlam çıkıyor. Ancak ilk iki gün 1100 tl açık çıkmış ortak bakılan günlerde. Bugün kağıt imzalattı yarısının yazılı olduğu bir miktarın maaşımdan kesilmesini onaylıyorum tarzında mecbur imzaladım.
 
Hırsızlıkla suçlayabiliyorsunuz, kanıtlayın? Tarzı cümleler kursanıza hocam. Hakkınızı aramaktan çekinmeyin.
 
Bu nedenle müdür bana zıt belleyip işten atabilir mi?
İlk 6 ay içerisinde haksız veya art nedenle olmadığı sürece her iki tarafta iş sözleşmesini fesih etme hakkına sahiptir.

Bunun dışında bu görüşmelerinizi elinizden kaybetmediğiniz sürece size karşı yapılabilecek yakın zamanlı bir işten çıkartma durumunda bu mesajları delil olarak sunabilirsiniz. Çalışma kanunu kapsamında %99 şekilde bu tip mesajlaşmalarda işe geri iade veya tazminat hakkı doğmaktadır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı