İş yerinde OEM Windows 10 lisansı kullanılır mı?

TrAlem

Kilopat
Daha fazla  
İş yerimizin bilgisayarlarına Windows ve Office alacağız. İnternette araştırdığım kadarıyla Microsoft'un kendi sitesinde fiyatları çok yüksek. Fakat N11 ve hepsiburada.com gibi sitelerde çok daha ucuza lisanslar satıldığını gördüm. Fakat kafamdaki soru şu: Bu lisansları alıp iş yeri için kullanabiliyor muyum? Çalıştığım bilgisayar şirketi çok yüksek fiyatlara bana teklifte bulundu. Kazıklanmak istemiyorum açıkcası. Bu konu ile ilgili bilgi sahibi olanınız varsa lütfen yazsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şirket lisansı olması gerekiyor diye biliyorum. Denetleme gibi bir durum olursa başınız ağrıyabilir.

Retail olması lazım.

Neden retail olması gerekiyor OEM olmasında ne gibi sıkıntı olabilir ?
Selamlar öncelikle şirkete sahip değilim fakat sorunuzun cevabı şudur. Daha ucuza lisans alayım derken OEM almayın başınız denetlemeye geldikleri zaman belaya girebilir. Bir de OEM daha çok ev kullanıcılarına ve tek bilgisayarı olan kullanıcılara hitap etmektedir. Bu yüzden Windows'un VL denen sürümlerine bakmanızı öneririm. OEM aldığınızda destek konusunda Windows değil OEM lisansının firmasından yardım alabilirsiniz sadece. Retail lisansta ise Windows tarafından tam destek alabilirsiniz. İyi forumlar. (OEM yasaldır. Fakat şirketler VL sürümüne bakmalıdır. )

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı