İş yerinden ayrılırken neden 10 gün beklenmek zorunda?

Miraç Gürbüz

Hectopat
Daha fazla  
Bugün çalıştığım bir mahalle marketinden ayrılmak istediğimi patrona söyledim ve 10 gün süre geçsin çıkarsın dedi. 10 gün süre geçmesindeki sebep nedir? Gitmek istemiyorum, neden 10 gün daha beklemek zorundayım bilgisi olan var mı? Eğer yarın gitmezsem ne olur?

Bugün çalıştığım bir mahalle marketinden ayrılmak istediğimi patrona söyledim ve 10 gün süre geçsin çıkarsın dedi. 10 gün süre geçmesindeki sebep nedir? Gitmek istemiyorum, neden 10 gün daha beklemek zorundayım bilgisi olan var mı? Eğer yarın gitmezsem ne olur?
Senin yerine başkasını bulana kadar bekliyorsun. Senin eksiğini kapatmak için fazladan çalışacak kişileri düşün.

Yeni personel bulana kadar bekletiyor. Böylece çıkışını verirler. İşede şimdş gitmezsen çalıştığın süre boyunca 3 günün parasını kesebilir ve hukuksal açıdan da bir sorun oluştuğunu biliyorum ancak içini bilmiyorum.

İhbar etme süren çalışma sürene göre değişir mesela 6 aydan az çalıştıysan ihbar süresi 2 haftadır. Yani bir yerde -6 aydır çalışıyorsan işten çıkmadan önce yasal olarak iş verene 2 hafta önceden bildirmen gerekir.

Yerine adam bulacak sanırım.

İhbar etme süren çalışma sürene göre değişir mesela 6 aydan az çalıştıysan ihbar süresi 2 haftadır. Yani bir yerde -6 aydır çalışıyorsan işten çıkmadan önce yasal olarak iş verene 2 hafta önceden bildirmen gerekir.

Ben 5 yıldızlı otelde çalışıyordum bu sene çıkacağımı 2 haftadan önce söylememe rağmen gideceğim gün çıkışımı vermediler. Zorla çalıştırmak için elinden geleni yaptılar. Bende arabaya atlayıp direk memlekete geldim. Çıkışı otomatik vermişler zaten.

Ben 5 yıldızlı otelde çalışıyordum bu sene çıkacağımı 2 haftadan önce söylememe rağmen gideceğim gün çıkışımı vermediler. Zorla çalıştırmak için elinden geleni yaptılar. Bende arabaya atlayıp direk memlekete geldim. Çıkışı otomatik vermişler zaten.

Gideceğin gün çıkışını vermemek için uğraşmaları sizden değil zaten iyi yapmışsınız :)

İhbar süresinden dolayı istediğin an çıkamıyorsun. Sigortalıysan tazminat ödemek durumunda kalabilirsin, işverenin seninle ne kadar uğraşmak istediğine göre sonuç değişir. Sigortasızsan hiçbir şey olmaz, zaten resmi olarak çalışmıyorsun demektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı