İş yerinden bir abi sürekli borç istiyor

@noskillsamet @TheAny iyi de yazılı veya sesli bir kanıt olsa da bu bir anlaşma değildi. Arkadaşın böyle bir şeyi yapma hakkı var mı yasal olarak? Demek istediğim arkadaşın girdiği kişisel bir borç, yasal hükümlüsü o. Kişi gelip "Benim için kredi çek, ödeyeceğim." dese bile hukuken bir geçerliliği var mı?
Tabii ki var. Benim için kredi çek aslında bana borç ver demek. Her borç kanıtlanabildiği müddetçe, borçlu tarafından ödenmelidir. Benim adıma kredi çek diye bir şeyin yasal bir karşılığı tabi yok. Ama zaten birinin adına kredi çekmek diye de bir şey yok. Kendi adına kredi çekip, bunu borç olarak vermek var.

Tabii ki var. Benim için kredi çek aslında bana borç ver demek. Her borç kanıtlanabildiği müddetçe ödemekle borçlu tarafından ödenmelidir. Benim adıma kredi çek diye bir şeyin yasal bir karşılığı tabi yok. Ama zaten birinin adına kredi çekmek diye de bir şey yok. Kendi adına kredi çekip, bunu borç olarak vermek var.
Ama devlet bizim fikirlerimizle değil yasayla hareket ediyor. Yani bunların bir önemi kalmıyor. Zaten işin aslını sordum ben de.

Ama devlet bizim fikirlerimizle değil yasayla hareket ediyor. Yani bunların bir önemi kalmıyor. Zaten işin aslını sordum ben de.
Onu diyorum. Bizim fikirlerimiz değil. Borcun yasal karşılığı var. Senet olmasına gerek yok. İki kişi arasında kanıtlanılabilir bir borç durumu varsa, borçlu ödemekle yükümlüdür. Yoksa herkes herkesi dolandırır gezerdi ortada, senet olmadığı müddetçe.

Onu diyorum. Bizim fikirlerimiz değil. Borcun yasal karşılığı var. Senet olmasına gerek yok. İki kişi arasında kanıtlanılabilir bir borç durumu varsa, borçlu ödemekle yükümlüdür. Yoksa herkes herkesi dolandırır gezerdi ortada, senet olmadığı müddetçe.
Tamamdır ben anlamamışım.

Çok büyük birşey değil, işitme engelim var cihaz sayesinde az buz duyabiliyorum.

Çok işitme engelli arkadaşım var çoğu devrik cümle ile konuşuyor kelimeyi yanlış yazıyor vs. keşke onlardan olsaymışım da vermeseymişim borç.
Böyle olumsuz düşünmeyin. Borç bu bir şekilde ödenir biter. Siz de biraz pahalı bir hayat tecrübesi edinmiş olursunuz.

Param yok diyebilirdiniz. Tanımadığınız birisi için neden 56 bin TL borca giriyorsunuz ki? Sürecin nasıl işleyeceği hakkında net bir bilgim yok da borcunu ödemezse ne yapacaksınız?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı