İşaret parmaksız gitar çalmak

mycogen

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar,

Kısa bir süre önce büyük bir heyacan ve istekle bir klasik gitar satın aldım.
Bu benim ilk gitarım ve daha önce hiç gitar çalmadım.
Çalışmaya başladıktan 3 gün sonra sol işaret parmağımda ağrı ve şişme oldu. Bir haftadır da geçmedi.
5 Yıl önce bu parmakta bir çatlak meydana gelmişti. Sanırım aynı sorun yeniden nüksetti.
Görünen o ki ben bu parmağı gitar çalarken kullanamayacağım.

Vazgeçmek istemiyorum. Bir öneriniz varsa dinlemek isterim.

Hevesinizi kırmak hiç istemem ama işaret parmaksız işiniz zor. Bare akor basamazsınız mesela, yine bazı akorlara basamazsınız. Kalan 3 parmağınızla sadece bazı soloları çalabilirsiniz ve Em gibi az parmak gerektiren akorlara basabilirsiniz.

Çatlaktan olduğuna kesin emin misiniz? Başka bir sebebi olabilir. Nasıl bir şişmeden bahsediyorsunuz?

Tırnak tarafından 2. boğumda şişme var. Yumruğumu sıktığımda parmak tam kapanmıyor. Bir miktar ağrıyor. Çatladığında da böyle olmuştu. Doktara gitmiştim röntgen çekilmişti, çatlak olduğunu zamanla geçeceğini söylemişti. Sonra geçti ve unuttum.

Hastane'den randevu aldım. Bakalım ne diyecek doktor.
Tahminim parmak yaşamsal fonsiyonları yerine getirebilecek kadar güçlü. Böyle özel görevler verince su koyuveriyor. :)

Geçmiş olsun, umarım gitar çalmanızı engelleyecek bir durum olmaz ileride. :)

Yeni basladiginiz için fazla zorlamissinizdir ondan olmus olabilir. Sonucta parmak uclariniz ve parmaklariniz daha once hiç mi hiç yapmadigi bir şey yapmaya basladi. En dogrusunu tabii ki doktor soyler ama iyilesebilecegini ve gitar calarken kullanabileceginizi dusunuyorum. Tavsiyem eger aciyorsa cok hirs yapip zorlamayin daha kotu sonuclari olabilir.

Yeni basladiginiz için fazla zorlamissinizdir ondan olmus olabilir. Sonucta parmak uclariniz ve parmaklariniz daha once hiç mi hiç yapmadigi bir şey yapmaya basladi. En dogrusunu tabii ki doktor soyler ama iyilesebilecegini ve gitar calarken kullanabileceginizi dusunuyorum. Tavsiyem eger aciyorsa cok hirs yapip zorlamayin daha kotu sonuclari olabilir.
Teşekkür ederim. Umarım sizin dediğniz gibidir. iki gündür bıraktım. 26' sında doktor randevum var. Geçmezse o tarihe kadar çalmayacağım.
Konuyu sonlandırayım.

Bugün doktora gittim. Hikayeyi anlattım. Röntgen çekildi. Herhangi bir çatlak yok, eski çatlak da yok olmuş. Doktorun yorumu: Çatlak sebebiyle uzun süre antremansız kalan eklem birden yüklenince sorun çıkarmış. "Gitara devam et ama başlamadan önce parmakları ısıt" dedi.
Yorumlarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı