İşçi, işverenin istemesi doğrultusunda haftada 1 kez PCR testi yapmak zorunda kalacak

6 Eylül'den itibaren işçi, işverenin istemesi doğrultusunda haftada 1 kez PCR testi yaptırmak zorunda kalacak. Test sonuçları da gerekli işlemler için işyerinde saklanacak, kayıt altında tutulacak. Genelge de yer alan açıklama aşağıdaki gibidir:

Söz konusu yazıda, işverenlerin, işyerinde karşılaşılabilecek sağlık ve güvenlik risklerine yönelik koruyucu ve önleyici tedbirler hakkında tüm işçilerini bilgilendirmekle yükümlü oldukları hatırlatılmıştır.
Aynı zamanda işverenlerin COVID-19 aşısı tamamlanmamış işçilerini yazılı olarak ayrıca bilgilendirmesi istenmektedir. Bilgilendirme sonrasında aşı olmayan işçilere, kesin COVID-19 tanısı konması durumunun iş ve sosyal güvenlik mevzuatı açısından, olası sonuçları da işveren tarafından bu durumdaki işçilere bildirilmelidir.

Gerekli bir şeydi hatta haftada 2 kez olabilirdi. Herkes aşısını olmalı, sonuçta o işyerinde yüzlerce kişi çalışıyor. Oradaki kişiler aşısını oluyorken ya da olmuyorken bilemiyorum, bunların aşı olmayarak milletin hakkına girmeye hakları yok. Aşı olmayan kişiler en kısa sürede aşısını yaptırmalı, yaptırmayanlar için de yaptırımlar kesinlikle gelmeli. İnsan hakları falan diyenler çıkıyor da, elde aşıdan başka çözüm var mı? Yok, insan haklarının falan bahane o yüzden. Madem aşı insan haklarına ihlal, siz ortaya bir çözüm yolu atın. Devlet de onu uygulasın. Kaynak.
 
Aşı olmayanın, kendisine zararı var. Aşı olan bulaştırmıyor diye bir şey de yok. Aşı olan sadece hafif atlatıyor genellikle. Aşı olmakla beraber hiçbir şekilde sorumluluk kabul edilmeyen bir sistemde neden aşı olayım? İleride o aşının bana yaşatacağı sıkıntıları kim üstlenecek? İş veren ilk önce gerekli hijyen ortamını sağlasın çalışanlara ondan sonra PCR testi istesin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mevcut hükumetin angutluğu bence bu. Aşı yapmayı kolaylaştırmak o kadar basit ki. Bir yasak çıkarırsınız aşı olmamış çalışan barındıran restoranlar, e-ticaret, ulaşım vb. markaları bunu belirtmeye zorunlu kılarsınız. Yani restoran kapısına bu restoranda aşısız çalışan vardır yazısını zorla koydurtursanız bunu da adam akıllı kontrol ederseniz aşı olmayan kalmaz o restoranda. Başka bir sektöre de bunu uyarlayabilirsiniz. Olay bu sıkıntıdan kurtulana veya zayıflatana kadar aşı olanı avantaja sokmak olmalıydı. Amerika'da aşı olanların katılabildiği çekilişler falan var mesela.
 
Aşı olmayanın, kendisine zararı var. Aşı olan bulaştırmıyor diye bir şey de yok. Aşı olan sadece hafif atlatıyor genellikle. Aşı olmakla beraber hiçbir şekilde sorumluluk kabul edilmeyen bir sistemde neden aşı olayım? İleride o aşının bana yaşatacağı sıkıntıları kim üstlenecek? İş veren ilk önce gerekli hijyen ortamını sağlasın çalışanlara ondan sonra PCR testi istesin.
Herkes aşı olsaydı bağışıklık kazanılmaz mıydı o zaman bu korona denilen illet de grip gibi olmuş olmaz mıydı yanlış mıyım?
 
Kaç tane varyant değiştirdi bu virüs? Olduğunuz aşı veya olacağınız, hiçbir şekilde koruyuculuğu yok. Oldu babam 1 senede aşıyı bul ee biz bulduk hadi olun öyle bir dünya yok.
@Eren.exe, herkes aşı olsaydı bağışıklık kazanma diye bir durum söz konusu değil, nedeni virüsün sürekli değişim içinde olması.
 
Aşının hala kurmaca olduğunu düşünenler var. Bir bakın şu an bebeklikten belli bir yaşa kadar ne kadar çok aşı olduğumuzu biliyor musunuz? Onlarda mı kurmaca? Daha küçücükken çok fazla hastalık için korunmaya başlıyoruz aşılar sayesinde. Aşağıda size siz daha bu aşıların kurmaca olduğunu düşünmeyecek yaşta iken size yapılan ve korunduğunuz hastalıkların aşı takvimini veriyorum. İçinden bir örnek seçeyim; çocuk felci aşısı geliştirilmeden önce çok fazla çocuk bu hastalıktan dolayı hayatını kaybetti. Hepatit B aşısı sayesinde bu hastalığa yakalanılmıyor artık. Bu hastalığın bulaştıktan sonra vücuttan atılması imkansız düşünün küçükken aşı olunduğu için korunma sağlanıyor. Ben 2 doz BioNTech aşımı oldum. Çok yakın arkadaşım la beraber olduk ve kendisi yakın zamanda COVID kaptı bilinçsiz beyinler yüzünden. Sonuç olarak çok hafif bir şekilde atlattı. Aşının faydasına gözümle şait oldum bir nevi. Bence aşı olmayanlara yaptırım yapılmalı. Bu virüsün tek çaresi aşı olmak. Ben bilime inanıyorum ve inanmaya devam edeceğim.

IMG_20210905_105525.jpg
 

Geri
Yukarı