İşe girebilir miyim?

• Konuyu başlatan Serkan KONUKCU
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 981
S

Serkan KONUKCU

Ziyaretçi
04.06.2001 doğumluyum, 8. Sınıf öğrencisiyim, bu sene liseye gideceğim, önümde Teog ve derslere ait sınavlar var.

Bunları ALLAH' ın izniyle iyi bir şekilde geçirdik mi, iyi bir liseye gitmeyi hak etmişim demektir.

Her neyse konuyu uzatmadan söyleyeyim. Bu yaz işe girmek istiyorum, alırlar mı, bilgisayardan az çok anlıyorum, en azından format işlemini rahat yapiyorum diyebilirim.

Bizim buralarda 4-5 arası bayiler var.

Çalışmamın sebebi bilgisayarımın anakartı yandı. 7 senelik bir masaüstü bilgisayar notebook almayı düşünüyorum.

Bu yaşıma kadar babam alırdı, bilgisayar, tablet pc, telefon vs. gibi şeyleri, belirli bir yaşa geldim, artık bazı şeyleri kendim yapmak istiyorum, ve yapmak zorundayim.

Konu biraz uzadı. Rahatladım, kusura bakmayın. :)

Aylık 500 yani günlük 15TL kazansan iyi bir leptop alabiliyorsun. İlla donanım üzerine işler yapan bir yerde çalışmak zorunda değilsin.
Kebapçı bir dayın falan varsa çok daha fazla kazanırsın :)

Öncelikle bu davranışını takdir ediyorum. Bana sorucak olursanda, bir yaştan sonra aile büyüklerinden para almak çok koyuyor. Lisede bir şekilde halletmiştim. Üniversitede ise kredi almıştım, senet imzalayıp. Tabii herşeyimizi onlara borçluyuz ancak insana koyuyordu. Valla ne yalan söyleyim, ağır, zor işlerde çalıştım. CNC nin attığı talaşlar arasında parça aradım. Ellerimin her yerine talaş battı, 3-4 yığın çuval büyüklüğünde talaşlardan 3-4 tane parça çıkardı :( 40 kg lık çelik plakaları eldivensiz taşıdım. Ellerim kan içinde kaldı. Yani bana sorucak olursan eğer, çok özel bir durum yoksa çalışma derim. Daha yaşın küçük. Belli bir eğitim alıp, o aldığın ünvanla çalışmak çok farklı gerçekten. Tabii gururunu kırmak istersen gidip sanayiye çalışabilirsin :D
Şimdi o yaşlarda olsam, kendimi daha çok geliştirirdim diyorum. Tabii karar senin. Ağır ve zor işler olmayacaksa çalış.

Sınavlarında başarılar.

Lise 1 deyim 9 ay boyunca para topladım, günlük olarak çalıştım (flo, garsonluk). 3000Tl topladım sistemi kurdum 4Gb ram ve HDD eksik onlarıda yavaş yavaş alıcam. Kendi paranla alınca oyun oynamak daha zevkli oluyor.

Genelde sana pek iş yaptırmazlar riske girmezler temizlik yaptırırlar. Ve pek para kazanamazsın.

@MF önerdi. Banlamasın sonra, şaka bir yana oyun oynayacağım evet ama PES, Combat vs. gibi şeyler yani çok oyun ağırlıklı olmayacak.

Ha, o zaman çok iyi. :D
Oyun için bunu tavsiye etmemiştir. Oyun ağırlıklı dememiş olabilir misiniz?
İşlemci ve ekran kartı yetersiz. İşlemcisi zaten performans olarak düşük, pil ömrünün uzun olması istendiği için. Ekran kartı ise oyun için üretilen ekran kartı değil. Daha çok günlük işler için.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı