Açık öğretime girebilir miyim?

Kılavuza gerek yok 150 barajını geçememiş. Sağ tarafta görüldüğü gibi puanı hesaplanmamış.
Ben 2 tane puan görüyorum. Birisi puan adı altında 150'den aşağı bir değer, diğeri ise yerleştirme puanı adı altında 150'den büyük bir değer.

Buranın 4.2 numaralı maddesinde (sayfa numaralarında 31) "TYT puanı 150’nin altında olan adaylar için yerleştirme puanı (Y-TYT) hesaplanmayacaktır." diye bir kısım var. Mantıken hesaplanmamış olması lazım. Zaten 143 puanı baz alıp okul puanını eklediğimizde 176,06 puan etmesi lazım. Burada görünen ise 159,5.
Hesaplanmayacaktır kısmı kafamı karıştıran şey.

Yine de emin olmak için sonuç sayfasında özel bilgilerinizi kapatıp ekran görüntüsü paylaşır mısınız?

Ben 2 tane puan görüyorum. Birisi puan adı altında 150'den aşağı bir değer, diğeri ise yerleştirme puanı adı altında 150'den büyük bir değer.

Buranın 4.2 numaralı maddesinde (sayfa numaralarında 31) "TYT puanı 150’nin altında olan adaylar için yerleştirme puanı (y-TYT) hesaplanmayacaktır." Diye bir kısım var. Mantıken hesaplanmamış olması lazım. Zaten 143 puanı baz alıp okul puanını eklediğimizde 176, 06 puan etmesi lazım. Burada görünen ise 159,5.
Hesaplanmayacaktır kısmı kafamı karıştıran şey.

Yine de emin olmak için sonuç sayfasında özel bilgilerinizi kapatıp ekran görüntüsü paylaşır mısınız?

Benim değil alıntıdır.

9e9790184d54225e904e9fc7b0ec03eb.jpeg

Sağda görüldüğü gibi puanı hesaplanması gerekiyor. 143 olduğu için puanı hesaplanmamış. Örnekte şahıs TYT'de 487 almış. Ek puan ile 545 olmuş. Lise de ki bölümü ile ilgili bir dal seçerse seçerse 574 puan üzerinden tercih yapabilir.

Düz hesap ile sınav puanın hesaplandığında Türkçeden 8,25; Sosyal bilgilerden 29,75; Matematikten -4,95; Fenden ise 4,25 puan almışsınız. Toplam 137,3 puan ediyor. Standart sapmadan falan 143 gelmiş.
150'yi geçemediğiniz için puanınızın hesaplanmaması lazım.

Örnek bir sınav sonucu paylaşıyorum. Görebildiğiniz gibi sol sütunda puan hesaplanmış ama sağ tarafta herhangi bir şey yok. Sizinki de böyle ise tercih yapamazsınız.
screenshot2019-07-23-13-52-30-1564051355.jpg

@zKEBAB ben de bundan bahsediyorum ama paylaşılan bilgilerde 2 adet puan var ve birisi yerleştirme olarak anılmış.

Düz hesap ile sınav puanın hesaplandığında Türkçeden 8,25; Sosyal bilgilerden 29,75; Matematikten -4,95; Fenden ise 4,25 puan almışsınız. Toplam 137,3 puan ediyor. Standart sapmadan falan 143 gelmiş.
150'yi geçemediğiniz için puanınızın hesaplanmaması lazım.

Örnek bir sınav sonucu paylaşıyorum. Görebildiğiniz gibi sol sütunda puan hesaplanmış ama sağ tarafta herhangi bir şey yok. Sizinki de böyle ise tercih yapamazsınız.

@zKEBAB ben de bundan bahsediyorum ama paylaşılan bilgilerde 2 adet puan var ve birisi yerleştirme olarak anılmış.
Arkadaş kişisel bilgileri kapatıp direk sayfayı atsa daha iyi anlayabiliriz.(Konu benimle alakalı değil ben geçtim.)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı