İşe gitmek istememek

569992

Decipat
Katılım
22 Ocak 2022
Mesajlar
1.416
Çözümler
6
Arkadaşlar ben bu yaz berber işine girdim çırak olarak çalışıyordum yaz ayında boş boş oturmayım diye. İşte eylül ayı oldu okullar açıldı. İşveren abi bana hafta sonları gelmemi istedi. Ben de öyle bazı haftalar gidiyordum cumartesi günleri. Sonra böyle gide gide sömestr tatili geldi. Ben para biriktirmek için 15 günün 15'i de gitmeye karar verdim. Ama 1. hafta ben pazartesi salı...(her gün)cuma gününe kadar gittim. Cumartesi günü rahatsız olduğum için gitmedim ve mesaj da attım. Adam görmesine rağmen babamı aramış demiş bu çocuk bir gün geliyor bir gün gelmiyor. Böyle giderse başka kişiyi işe alacağım falan demiş. Sonra işte pazar tatildi kapalıydı. Pazartesi oldu ve adam benimle konuştu. Dedi bundan sonra geleceksen her gün geleceksin dedi. Yani örneğin okuldan gelince 30 dakika yemek yiyip daha oturmadan işe gitmemi söyledi. Olmazsa ben başkasını alırım zaten çırağa da ihtiyacım yok dedi. Bu akşam babanla konuş danış, eğer geleceksen yarından itibaren her gün gel. Ya da bırak işi dedi. Eve gittim ve direkt dedim babama ben çıkmak istiyorum diye. Zaten babam da kabul ediyordu.
Sonra aradan 1.5-2 ay geçti. Ben tıraş olmak için gittim ve adam bana cumartesi günleri gel dedi. Ben sınavlarım var falan dedim. O da bitince gel dedi.
Tıraş olmaya gideli 2-3 hafta oluyor. Bu adam da beni az önce aramış ama ben uyuyordum duymadım. Yüksek ihtimal beni yarın işe gelmemi söyleyecek. Sonuçta cuma günü gecesi ertesi gün cumartesi.
Ama arkadaşlar ben günde Max 120 TL alıyorum ve komple bahşiş. Adam ya 10 TL katıyor ya katmıyor. Sadece bana verdikleri yemek. Ve günde 12 saati geçiyor bazen 14 saat çalışıyorum ve Max kazandığım 120 TL oluyor. Yani o 120 lira bana göre artık az para. Eskiden fazlaydı evet ama artık o 120 lirayla marketten Max 5-7 parça bir şey alırsın.
Zaten gitmeyeceğim yarın sınavlarım var haftaya. Ne yapsam bilmiyorum evde oruç tutmak istiyorum zaten bu yaz başka işte çalışacağım. Evde sabahtan akşama kadar oyun falan oynayıp ya da uyuyup akşamda iftar yapmak istiyorum. 1 gram dahi gidesim yok. Psikolojik travma oldu bende ne yapsam bilmiyorum. Gitmek istemiyorum ama bunu ona nasıl söylerim?
 
Önce kovup sonra tekrar işe gel diyor :D Ben olsam oraya tıraş olmaya bile gitmem.
Hocam adam gerçekten iyi birisi. Babam yurtdışına gitti bu yaz. Ben hasta olunca direkt beni arıyordu seni hastaneye götürüyüm felan diye. Konser olunca beraber gidiyoduk iş çıkışı. Yani ben de gitmek istemiyordum orada tıraş olmaya ama babam zorladı. Zaten berber abi parayı da almadı. Kesti gönderdi para vermek istedim kabul etmedi.
 
Kimse kimseyi zorla calistiramaz. Çalışmak istemiyorum deyip konuyu kapatacaksin. Adam seni kullanıyor, senin üstünden para kazanıp sana doğru dürüst para bile vermiyor. Ne diye kölelik yapacaksın?

Eğer çalışmak istiyorsan da günlük istediğin parayı sunacaksin, akşamına çıkışta alacaksın. Kullandırtmayin kendinizi, iş dunyasinda da utanma diye bir şey yoktur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı